
O poți servi caldă cu o garnitură și un sos, adăugând legume proaspete și ierburi aromatice – va ieși o cină simplă și delicioasă pentru întreaga familie.
Iar când se răcește, se transformă într-un pateu delicios pentru micul dejun.
Secretele preparării unui sufleu de ficat de pui aerat și fraged constă în selectarea și pregătirea corectă a ficatului, precum și în respectarea tehnologiei de gătit.
În acest articol, veți afla procesul detaliat și secretele gătitului.
Ingrediente:
ficat de pui – 600 g
ouă – 3 bucăți
lapte – 130 ml
morcov – 1 buc. (100g)
ceapă – 1 buc. (100g)
făină – 3 linguri.
sare – 1 linguriță.
piper negru – după gust
Mod de preparare:
Spălați ficatul de pui și tăiați excesul. Îndepărtați toate peliculele și venele de pe ficat.
Acest lucru este important pentru textura delicată a sufleului. De obicei, peliculele se află la suprafața ficatului și pot fi îndepărtate cu un cuțit.
Sfat: Folosiți ficat de pui proaspăt, de înaltă calitate, fără deteriorări sau miros neplăcut.
Ficatul congelat este, de asemenea, potrivit, dar trebuie decongelat corespunzător – la frigider, nu la temperatura camerei.
Tăiați morcovii și ceapa.
Sfat: pentru o frăgezime maximă a sufleului, asigurați-vă că folosiți produse reci.
Ficatul trebuie tocat cât mai fin posibil, îl puteți da printr-o mașină de tocat carne sau puteți folosi un blender.
Cu cât este mai fin, cu atât sufleul va fi mai fraged. Puneți ficatul, ceapa și morcovul într-un blender și pasați-le. Adăugați laptele.

Sfat: în sufleuri se adaugă adesea ceapă, morcovi, smântână sau lapte – toate acestea influențând frăgezimea și gustul.
Smântâna va da sufleului un plus de splendoare și suculență. Adăugarea de ouă este necesară pentru a lega masa.

Separați ouăle în albușuri și gălbenușuri. Adăugați gălbenușurile în compoziția de ficat, adăugați făină, sare și un amestec de ardei după gust. Bateți din nou cu un blender.
Acum bateți albușurile cu un praf de sare până se formează vârfuri tari, apoi adăugați-le în compoziția de ficat și amestecați.
Sfat: Încercați să amestecați aluatul cât mai puțin posibil după adăugarea albușurilor pentru a-i păstra consistența ușoară.
Turnați într-o formă potrivită și coaceți la cuptor la 180 de grade timp de 45-50 de minute, în funcție de cuptorul dumneavoastră.

Sfat: Coaceți sufleul într-un cuptor bine încălzit. Nu deschideți ușa cuptorului în timpul coacerii, deoarece acest lucru poate face ca sufleul să se scufunde.
Sufleurile se pot usca ușor, așa că fiți atenți la timpul de coacere.

Tava de copt trebuie să fie mică și suficient de înaltă pentru ca sufleul să crească.
Ungeți-o cu unt sau presărați-o cu pesmet sau griș pentru a împiedica lipirea sufleului. Sufleul este gata când are o crustă aurie și o textură elastică.
Scoatem sufleul finit din cuptor, îl scoatem din formă.
Dacă intenționați să îl serviți cald, îl serviți imediat, dacă este rece, îl lăsați pur și simplu să se răcească. Este foarte gustos, apreciat în special de cunoscătorii de ficat.
Sufleul de ficat de pui poate fi variat cu diverse aditivi: ciuperci, legume, brânză.
Experimentați cu ingredientele și creați-vă propriile rețete unice.
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/os-tak-ya-hotuyu-pechinku-schob-ily-vsi-i-sche-dobavky-prosyly/













