Checuri

Asa se face pandispanul adevarat. In sfarsit, am gasit reteta perfecta. Iese moale, pufos si foarte aerat! Trucuri utile

 

 

 

Ai tot facut pana acum pandispan, dar niciodata nu ti-a iesit pufos, moale si aerat? Chiar daca pare usor de facut, trebuie sa pui in aplicare si niste trucuri. 

Vă prezentăm o rețetă de pandișpan atât de aerat, moale și delicios, încât nici nu v-ați imaginat că e posibil de preparat în condiții de casă. Respectând pașii din rețeta de mai jos, veți obține un desert incredibil de gustos, fin și foarte aromat, care se topește în gură din primele clipe. Răsfățați-vă persoanele dragi sufletului cu o nouă savoare, pe care o puteți combina cu siropul sau crema preferată.

Ingrediente:

100 g Unt
100 g Cremă de brînză
130 ml Lapte
13 bucăți Ou
60 g Făină
60 g Amidon de porumb
130 g Zahăr
30 g Zahăr pudră

Mod de preparare:

  • Într-o cratiță la foc mediu topiți untul, crema de brânză, laptele și amestecați, până obțineți o cremă fină.
  • Într-un bol bateți cu telul 8 gălbenușuri și trepatat încorporați crema preparată mai devreme.
  • Turnati amestecul peste făina, amidonul de porumb și amestecați bine să nu rămâie cocoloașe.
  • Într-un bol mixați 13 albușuri, până capătă consistența unei spume dense, apoi încorporați treptat zahărul și mixați, până obțineți o bezea densă și pufoasă.
  • Cu ajutorul unei spatule amestecați atent compoziția de cremă de brânză/gălbenușuri cu bezeau preparată mai devreme.
  • Turnați aluatul obținut într-o tavă detașabilă (diametrul 26 cm) tapetată cu hârtie de copt și puneți tava într-o altă tavă mai mare. Turnați în tava cea mai mare apă fierbinte, ca o să fie aproape plină. Duceți cu grijă tavele în cuptorul preîncălzit la temperatura de 140°C, timp de 60 de minute. Scoateți pandișpanul din tavă și presărați-l cu zahărul pudră.
  • Savurați cu plăcere!
Trucuri utile:

Ouale trebuie tinute 10-15 minute in congelator, inainte de a le bate bine.

Loading...

Ouale trebuie batute cu mixerul, la viteza maxima.
ATENTIE: paletele mixerului trebuie trecute pe suprafata vasului si rar pana pe fundul lui.

Se pun portii mici de zahar si abia dupa ce masa de oua isi mareste volumul de 4-5 ori.
Faina cernuta se pune dupa ce presti mixerul. Mai intai se amesteca cu lingura, apoi se pune bicarbonatul sau praful de copt. Poti sa stingi in prealabil bicarbonatul cu niste zeama de lamaie.

Pandispanul nu se coace la o temperatura mai mare de 180 de grade Celsius. Daca deja e rumenit pe margini, dar la mijloc e lichid, trebuie sa reduci temperatura. El se coace in aproximativ 45 de minute. Bineinteles, timpul de coacere depinde de diametru formei.

Cuptorul nu se deschide in timpul coacerii, altfel pandispanul se lasa. De racit, trebuie sa se raceasca in forma.

 

Pofta buna!

Iată așa se face pandișpanul adevărat… În sfârșit, am găsit rețeta perfectă!  - savuros.info




Categorii