Remedii naturiste

Atacurile de panica si anxietatea sunt asociate cu lipsa de Fier si de carentele de vitamina B6

 

 

 

 

Cercetatorii japonezi au condus recent un studiu avand ca subiecti oameni si au descoperit faptul ca exista o legatura stransa intre carentele de Fier, vitamina B6 si anxietate.

S-a ajuns la concluzia ca disfunctiile emotionale si nervoase pot aparea in urma deficitului de vitamina B. De fapt, vitaminele ce fac parte din complexul B sunt recunoscute pentru impactul benefic pe care il au asupra sanatatii creierului.

Atacurile de panica

Primele simptome asociate cu lipsa de vitamina B sunt: starea de somnolenta, claustrofobia (frica de a sta singur intr-un spatiu inchis sau aglomerat), agitatia, iritabilitatea, instabilitatea emotionala si teama. Atacurile de panica se caracterizeaza prin evenimente psihiatrice insotite de simptomele prezentate mai sus. Palpitatiile, lipsa aerului, bataile accelerate ale inimii, tremurul necontrolat, transpiratia excesiva si senzatia de sufocare sunt alte simptome ale acestei disfunctii.

Vitamina B si Fierul contribuie la cresterea serotoninei. Cercetatorii japonezi au testat mai multe vitamine care fac parte din complexul de B-uri si au ajuns la concluzia ca deficitul de vitamina B6 este principalul vinovat in cazul aparitiei anxietatii. Rezultatul studiului spune ca atacurile de panica asociate cu hiperventilatia pot fi tratate cu ajutorul alimentelor si suplimentelor potrivite.

Hiperventilatia se refera la problemele respiratorii care, de cele mai multe ori, reprezinta rezultatul stresului cronic si anxietatii. Persoanele care sufera de hiperventilatie experimenteaza probleme precum lipsa aerului si incearca sa respire mai des decat in mod normal. Vitamina B6 si fierul joaca un rol crucial in regularizarea productiei de serotonina din organism. Serotonina este cunoscuta si sub denumirea de „hormonul fericirii”.

Alimentele bogate in vitamina B6

Pe langa suplimentele alimentare pe baza de B6, persoanele care sufera de atacuri de panica si anxietate pot opta si pentru puterile curative ale naturii. Nivelul de serotonina poate fi foarte usor imbunatatit cu ajutorul anumitor alimente care contin un nivel crescut de triptofan.

Mai jos puteti gasi cateva sugestii de alimente pe care le puteti consuma.

Seminte de dovleac, carne de pui si curcan, suc de grapefruit, banane, ciocolata neagra, ton, oua, seminte de susan, mozzarella.

Alimente bogate in vitamina B6

Semintele de floarea-soarelui, alunele, pestele, pieptul de pui, aripioarele de pui, carnea de curcan, fructele uscate (precum caisele), carnea de vita, bananele, avocado, spanac.

Medicul va poate recomanda si suplimentele pe baza de fier si B6 daca rezultatele analizelor o confirma.

 

Sursa: Pentru Suflet
Categorii