Panificatie

Atât de moale și aerată, încât nu-i poți rezista! Pâine turcească la tigaie

 

 

 

 

Descoperind bucătăria turcească, veți găsi rețete autentice și veți afla foarte multe despre cultura Turciei. Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de pâinică tradițională turcească, preparată la tigaie. Această pâine se prepară foarte ușor și rapid, este delicioasă servită cu brânză și roșii proaspete. Marele deliciu nu se compară cu cel din comerț, deoarece este moale, aerat și proaspăt, de casă. Răsfățați-vă familia cu un deliciu apetisant și savuros.

 

Ingrediente:

– 1 kg de făină cernută

– 400 ml de chefir

– 400 ml de apă

– 40 g de drojdie

– 1 linguriță de sare

– 1 linguriță de zahăr

– ulei vegetal

 

Mod de preparare:

1. Combinați într-un bol drojdia proaspătă cu 1 linguriță de zahăr. Turnați 1 pahar de apă caldă și 2-3 linguri de făină cernută. Omogenizați ingredientele. Lăsați maiaua pentru 10 minute.

2. Apoi adăugați 1 linguriță de sare. Turnați 1 pahar de apă caldă și chefirul la temperatura camerei. Omogenizați ingredientele.

3. Cerneți făina și treptat adăugați-o în bolul cu ingredientele omogenizate. Frământați aluatul, folosind robotul de bucătărie. Ar trebui să obțineți un aluat omogen și lipicios.

4. Ungeți aluatul, bolul și mâinile cu ulei vegetal. Așezați aluatul pe masa de lucru, preventiv tapetată cu covorașul din silicon.

5. Mai frământați puțin aluatul și ungeți-l cu ulei vegetal. Puneți aluatul în bolul uns cu ulei vegetal, acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l pentru 40-60 de minute, la un loc cald.

6. Așezați aluatul dospit pe covorașul din silicon. Mereu ungeți mâinile cu ulei vegetal în timpul procesului preparării turtelor.

7. Împărțiți aluatul în porții de 200-210 g și formați niște bile. Ar trebui să obțineți 9 bile.

8. Luați câte o bilă de aluat, presărați-o cu făină cernută și întindeți-o într-un blat de dimensiunea tigăii, cu grosimea de 0.7-0,8 cm.

9. Încingeți tigaia bine. Așezați turta și coaceți-o timp de 1 minut pe o parte, apoi întoarceți-o pe partea opusă și coaceți-o 1-2 minute. Iar întoarceți turta pe partea opusă și coaceți turta la foc moderat, timp de 5-7 minute până se va rumeni frumos pe ambele părți.

10. Procedați similar cu aluatul rămas.

11. Apoi așezați pâinica caldă și apetisantă pe o grilă. La dorință, ungeți-o cu unt.

 

Poftă bună!

 

Sursa
Categorii