Inedit

Avem la dispoziție doar o viață. Trăiți, iubiți, sperați, bucurați-vă!

 

 

 

 

Oricare dintre noi a folosit expresia “avem doar o singură viață” știind sau nu exact cam ce am dori să spunem. Cea mai simplă explicație constă în faptul că este mai bine să profităm din plin de viață, de fiecare zi, și să nu lăsăm în mod constant ocazia să o facem a doua zi sau peste o săptămână, lună chiar.

Orice oportunitate care ni se ivește și pe care o pierdem este cu siguranță pierdută, poate, pentru totdeauna. Suntem muritori, viitorul este incert, nimeni nu-și cunoaște dinainte soarta!

De aceea, ocolind momentele ce ne plac cel mai mult, ce ne răsfață, nu facem altceva decât să înlăturăm experiențe extraordinare și unice.

Loading...

Mai mult decât atât, nu merită să ne complicăm viața, când am putea să ne bucurăm de orice clipă a ei.
Să nu uităm formula “Carpe Diem!” (“Trăiește clipa!”) un aforism al poetului latin Horațiu.

Cea mai potrivită afirmație motivațională este compusă din doar două cuvinte: „Vei muri”. Nu te speria, sunt doar sincer și practic. Ai la dispoziție doar o viață, o singură șansă de a te face tu pe tine fericit. Nu mai sta și plânge după lucrurile pe care le dorești, fă ceva în privința asta.

Prea mulți oameni se concentrează pe fericirea altora în loc să se concentreze pe a lor. Știi când e bine să-i motivezi pe alții să reușească și să fie fericiți? Atunci când tu deja ești. Poate că sunt puțin egoist, dar prima persoană pe care trebuie s-o faci fericită ești TU. Doar atunci îi poți motiva și pe ceilalți să fie fericiți.

„Vei muri” – ar trebui să te motiveze în fiecare zi și să te facă să obții, sau măcar să încerci să obții ceea ce ai de obținut de la viață, pentru că ai doar una, o singură șansă. Ce-a mai puternică otravă cu care noi oamenii ne intoxicăm sunt regretele. Drept urmare, îți sugerez să încetezi în a-ți mai găsi scuze și să începi să fi tu fericit înainte de a-i motiva și pe ceilalți din jurul tău.

 

Sursa
Categorii