Flori si gradina

Beneficiile laptelui de mac care conţine de aproape 5 ori mai mult calciu decât laptele de vacă și utilizarea macului în medicina tradițională

 

 

Beneficiile laptelui de mac care conţine de aproape 5 ori mai mult calciu decât laptele de vacă și utilizarea macului în medicina tradițională

 

 

Macul este o floare unică. Proprietățile sale erau cunoscute de vechii romani. Beneficiile și pagubele macului depind de modul în care este consumat. Planta ajuta să facă față mai multor boli. Cu toate acestea, unele părți ale acestei flori pot fi foarte periculoase, deoarece au un efect narcotic. Prin urmare, cultivarea sa gratuită este interzisă și controlată de servicii speciale. În ciuda acestui fapt, macul este utilizat pe scară largă în cosmetologie, medicină și gătit.

Macul este cea mai veche floare cunoscută încă din epoca neolitică. Apoi a fost folosit ca pilulă de dormit, iar în rândul catolicilor este încă un simbol al păcii. De sărbători, fac coroane de mac pentru a decora locuințele sacre.

În timpul Evului Mediu, proprietățile de opiu ale florii au fost studiate de vindecători care doreau să determine beneficiile macului pentru organism. A fost folosit pentru ameliorarea durerilor de cap și a bolilor sistemului digestiv, precum și a unui agent antihelmintic, expectorant și antiinflamator. Semințele de mac erau prezente pe mesele regale ca condiment.

În est, macul a fost folosit pentru a trata articulațiile și vânătăile. Decoctul de semințe de mac a fost capabil să trateze febra și bolile de piele.

Deja în secolul al XVI-lea, medicii au recomandat utilizarea macului în limite rezonabile, pentru că știau și daunele efectului de opiu.

Semințele de mac: beneficii și rețete

Semințele de mac conțin sau mulțime de substanțe nutritive. Sunt dăunătoare doar într-o stare imatură, deoarece conțin o mulțime de alcaloizi. Semințele au aproape jumătate de grăsime, deci conținutul lor caloric este foarte mare.

De mii de ani, au fost cultivate multe soiuri de mac, care sunt clasificate în funcție de compoziția lor chimică și alte caracteristici. Există peste 100 de soiuri, fiecare dintre care, potrivit oamenilor de știință, este o cultură de opiu. Cu toate acestea, beneficiile macului sunt atât de mari care acoperă acest dezavantaj și posibilele daune.

Compoziția chimică și conținutul de calorii al macului

Proprietățile utile sunt determinate de compoziția valoroasă:

 • vitaminele din grupa B, vitaminele C și E;
 • cantități mari de calciu;
 • fosfor;
 • magneziu;
 • zinc;
 • fier;
 • potasiu;
 • cupru;
 • seleniu;
 • iod;
 • betaină;
 • colină;
 • celuloză;
 • 18 aminoacizi esențiali.

Beneficiile pentru sănătate ale semințelor de mac

Beneficiile pentru sănătate ale macului sunt extrem de mari, deoarece conține un procent mare nutritive care sunt ușor absorbite de organism. Au efecte benefice precum:

 1. Efect anestezic.
 2. Conservarea acuității vizuale (datorită compușilor antioxidanți).
 3. Creșterea rezervelor de energie.
 4. Prevenirea anemiei (datorită conținutului ridicat de fier).
 5. Îmbunătățirea digestiei (cu fibre).
 6. Menținerea sănătății sistemului nervos (calciu, vitamine B).
 7. Îmbunătățirea imunității (zinc).
 8. Întărirea oaselor (calciu).
 9. Reducerea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol, prevenirea aterosclerozei, întărirea inimii și a vaselor de sânge (potasiu, magneziu, acid oleic, Omega-3, Omega-6).
 10. Prevenirea cancerului (acid oleic).
 11. Prevenirea formării pietrelor la rinichi (potasiu).
 12. Îmbunătățește metabolismul.
 13. Ameliorează tusea și respirația grea.
 14. Combate insomnia.

Atunci când este utilizat cu atenție și după consultarea cu un specialist, macul poate fi benefic chiar și pentru diabet.

Cu un consum rezonabil, semințele de mac beneficiază doar copilul și viitoarea mamă. Acesta va compensa lipsa micronutrienților esențiali, precum și va ajuta la ameliorarea stresului. Un coc cu semințe de mac va fi suficient. Cu toate acestea, consumul excesiv contribuie la dezvoltarea bolilor cardiace și respiratorii la făt. Prin urmare, este impertiv să discutați această problemă cu medicul dumneavoastră.

În timpul alăptării, semințele de mac sunt permise numai în cantități rezonabile. În acest caz, trebuie să monitorizați reacția și starea copilului. Dacă dezvoltă alergii sau colici, planta trebuie îndepărtată imediat din dieta.

Utilizarea macului în medicina tradițională

Din cele mai vechi timpuri, medicina populară a luat în considerare numai beneficiile pentru sănătate ale semințelor de mac, ci și toate părțile acestei flori.

Un decoct de semințe ajută la ameliorarea oboselii, a durerilor de dinți și a durerilor de urechi, înmoaie tusea și îmbunătățește digestia. Combate diareea, colicile, dizenteria, inflamația rinichilor și a pancreasului. Infuzia ajută la insomnie și tulburări nervoase. Pentru a pregăti, trebuie să turnați 5-10 g de semi cu un pahar de apă clocotită și să așteptați să se răcească. Apoi strecurați și luați 1 lingura de mai multe ori pe zi. Pentru a elimina insomnia, trebuie eliminată la perfuzie.

Frunzele sunt folosite ca tonic febril. De asemenea, ajuta la combaterea negi. Compresele sunt realizate cu frunze aburite pentru a elimina vânătăile și durerile articulare.

Decoctul de rădăcini ameliorează durerile de cap. Proprietatea antihelmintică a macului este, de asemenea, cunoscută. Trebuie să insistați o limbă de semințe timp de 20 de minute în lapte cald și să vă utilizați o dată pe zi timp de săptămână.

Petalele de mac sunt folosite pentru a face tinctură de alcool pentru tratarea tusei, ulcerelor bucale, a insomniei și a oboselii. Pentru pregătirea sa, petalele sunt păstrate în vodcă timp de aproximativ două săptămâni.

Părți de mac fiert în ulei au fost folosite de mult timp pentru curățarea și refacerea ficatului (5 picături pe zi).

Trebuie amintit că macul poate aduce nu numai beneficii, ci și dăunează sănătății. Prin urmare, nu ar trebui să te lași prea departe cu ei.

Macul de gradina

Beneficiile laptelui de mac

Laptele de mac este fabricat din semințe care nu sunt pe deplin coapte. Această băutură este o sursă valoroasă de proteine, satisface bine foamea și oferă multă energie, ceea ce este deosebit de important pentru vegetarieni. De asemenea, conține de aproape 5 ori mai mult calci decât laptele de vacă, subliniind beneficiile acestuia.

În medicina populară, laptele de mac este utilizat pentru:

 • normalizarea somnului;
 • suprimarea stresului;
 • lupta impotriva helmintilor;
 • tratamentul bolilor gastro-intestinale și inflamația vezicii urinare;
 • scăparea de tuse și bronșită;
 • creșterea imunității;
 • lupta împotriva hemoroizilor;
 • eliminarea problemelor pe piele.

Laptele trebuie luat imediat după pregătire. Cel mai bine este să faci asta înainte de culcare. să-l păstrați în frigider cel mult o zi.

Este necesar să folosiți laptele definitiv din semințe de mac cu prudență, deoarece poate crea dependență, ceea ce va aduce un prejudiciu considerabil organismului.

Rețetă cu lapte de mac

Laptele de mac poate fi preparat conform următoarei scheme:

 1. Se spală cu 150 g semințe de mac.
 2. Acoperiți cu apă peste noapte.
 3. Se bate într-un blender, turnând treptat în 500 ml de apă.
 4. a adăugat miere sau curmale ca îndulcitor și condiment după gust.

Pentru a satura organismului cu substanțele necesare  si cu beneficii, ar trebui să fie consumat un pahar de astfel de lapte pe zi. Poate fi folosit ca ingredient în smoothie-uri, ceaiuri, cocktailuri și o varietate de feluri de mâncare.

Semințele rămase sunt folosite pentru coacere, consumate cu miere sau folosesc ca scrub.

LAPTELE DE MAC conține de aproape 5 ori mai mult calciu decât laptele de vacă. Beneficiile laptelui de mac și utilizarea macului în medicina tradițională - Clepsi.ro

Sursa
Categorii