Bauturi

Beneficiile lucernei … Remedii eficiente pentru retentia de apa sau a infectiilor tractului urinar

 

 

 

 

D, E, K, si chiar intreaga familie de vitamina B; biotina, calciu, acid folic, fier, magneziu, potasiu si multe altele, precum si un continut bogat in proteine, in special atunci cand este uscata. Aceasta este “regele tuturor alimentelor”!

 

Beneficii lucernei asupra sanatatii

Deci, ce face aceasta planta sa fie atat de extraordinara? Ce anume la lucerna este atat de puternic si benefic, nu numai pentru corpul uman, ci si pentru agricultura si alte animale deopotriva? Pentru inceput, lucerna este doar o plantă. Exista nenumarate beneficii din utilizarea produselor naturale. Lucerna este in mod natural bogata in vitamine esențiale, inclusiv A, D, E, K, si chiar gama completa de vitamine B. Fiecare vitamina aduce o abundenta de beneficii pentru sanatate in sine, ceea ce le face esentiale pentru sanatatea umana generala. Este surprinzator ca atat de multe tipuri diferite de vitamine sunt prezente intr-o singura planta, lucru care face interesul de a consuma aceasta planta tot mai mare.

Nu numai ca lucerna contine un spectru complet de vitamine importante, dar este, de asemenea, incarcata cu minerale extrem de importante, cum ar fi biotina, calciu, acid folic, fier, magneziu, potasiu, si multe altele. Lucerna are un sistem de radacini neobisnuit. Radacinile lucernei sunt extinse pe o suprafata care poate ajunge pana la 18 metri. Acest lucru permite plantei sa absoarba mai multe vitamine si minerale decat alte plante.

Lucerna, impreuna cu multe alte plante antice, are o lista de beneficii de sanatate, care este aproape nelimitata.S-a observa ca prin consumul regulat de lucerna,se produce detoxifierea organismului. In plus, lucerna a fost utilizata pe scara larga in scopuri diuretice mai ales in randul persoanelor care s-au confruntat cu retentia de apa sau infectii ale tractului urinar. Folosind o planta naturala pe post de laxativ sau diuretic este mult mai benefic deoarece nu exista substante chimice adaugate de om care risca agraveze situatia.

Exista o legatura directa intre consumul de lucerna si mentinerea unui nivel cat mai scazut al colesterolului. O alta propietate benefica a lucernei este ca ajuta la detoxifierea organismului si la purificarea sangelui. Ca urmare, consumul regulat de lucerna poate scadea tensiunea arteriala si stabili un echilibru hormonal. Lucerna are proprietati benefice in vindecarea respiratiei urat mirositoare, durerilor articulare si creste chiar si functionalitatea sistemului imunitar. Atunci cand este consumata in mod regulat, aceasta actioneaza ca o alternativa la medicamentele contra durerii pentru dureri de cap sau migrene din cauza lipsei de calciu sau al nivelului ridicat de magneziu. Dupa cum poate vedea oricine, consumul regulat de lucerna aduce o multitudine de beneficii organismului.

Mod de administrare lucerna

Introducerea lucernei in dieta este un lucru foarte usor de realizat. Aceasta poate fi luata in mai multe forme diferite. O modalitate populara de a introduce lucerna in alimentatie ar fi sa se bea ceai zi de zi. Pentru a obtine beneficii adaugate si un gust mai bun, este recomandata prepararea ceaiului de lucerna impreuna cu un alt ceai aromat, deoarece ceaiul de lucerna este insipid . Un alt mod de administrare al lucernei este sub forma de capsule. Aceasta este o modalitate foarte buna de a obtine toate beneficiile in fiecare zi. Lucerna uscata este la fel de buna, poate chiar mai buna decat lucerna verde, astfel capsulele sunt o modalitate foarte buna de administrare. Lucerna mai poate fi, amestecata cu diferite produse alimentare. Salatele, supele, sau orice alt fel de mancare poate fi facut mult mai sanatos cu ajutorul lucernei, fara a se observa o schimbare de gust. Lucerna are o aroma foarte slaba, lucru care ii permite sa fie folosita in diferite moduri.

 

Sursa: Blog – CaliVita
Categorii