Bauturi

Beneficiile păpădiei și ale siropului din păpădie

 

 

 

 

Păpădia, această plantă care apare imediat după instalarea primăverii, este adorată de copii, care nu ratează nicio ocazie să o folosească pentru a zămlisli coronițe, însă știai oare care îi sunt proprietățile medicale?

Chiar dacă mulți oameni cred că păpădia este o buruiană, fără nicio întrebuințare, specialiștii consideră că aceasta este o plantă valoroasă care poate fi folosită atât ca aliment, cât și ca medicament.

Beneficiile păpădiei

– are puternice efecte detoxifiante asupra ficatului și rinichilor;

– prin acțiunea diuretică, scade tensiunea arterială, ajută la detoxifierea organismului prin eliminarea renală a compusilor toxici; crește diureza menținând funcțiile rinichilor și luptând în felul acesta împotriva pietrelor la rinichi sau a nisipului la rinichi;

– este benefică în tratarea, ameliorarea și chiar vindecarea unor boli de piele, pentru alergiile ușoare și iritațiile superficiale;

– este utilă în tratarea formelor ușoare de acnee la nivelul fetei și corpului. Se preferă tinctura de păpădie în acest caz sau plantă cu tot cu floare pisată și folosită în stare proaspătă. Ceaiurile sunt de asemenea utile, având acțiune mai blanda.

– poate fi folosită în curele de slăbire, intensificând arderile grăsimilor. Poate fi consumată crudă în salate (frunzele).

– ameliorează simptomele gutei;

– ameliorează simptomele reumatismului;

– prin uz intern ameliorează dezvoltarea și urmările aterosclerozei;

– scade colesterolul din sânge.

Pentru a te bucura de toate aceste beneficii, îți recomand să prepari un sirop din flori de păpădie și să-l folosești pentru a-ți îndulci ceaiul.

 

Ingrediente:

– 125 de flori de păpădie;
– 750 ml de apă;– 750 gr de zahăr organic;
– zeama de la o jumătate de lămâie.

Preparare:

1. Spală bine florile și usucă-le pe un șervet de hârtie.

2. Taie petalele cât mai aproape de bază și pune-le într-o oală cu apă.

3. Lasă-le să fiarbă până când dau în clocot. Apoi, dă-le deoparte și lasă-le la temperatura camerei, până când lichidul în care se găsesc petalele se răcește, după care pune vasul la frigider și lasă-l peste noapte.

4. Strecoară printr-o sită măruntă mixul obținut, apoi pune din nou pe foc vasul cu lichid, adăugând zahărul și zeama de lămâie. Lasă totul să fiarbă la foc mic, timp de 30 de minute, amestecând din când în când în compoziție.

5. Vei obține un sirop cu textura și densitatea mierii.

6. Pune-l într-un recipient închis ermetic și păstrează-l în cămară.

Să fii sănătos!

 

Sursa: medicinanaturista




Categorii