Panificatie

Biscuiți de post cu semințe de in – crocanți și delicioși!

 

 

Biscuiți de post cu semințe de in – crocanți și delicioși!

 

 

Biscuiții se prepară incredibil de simplu și rapid, sunt foarte gustoși și apetisanți. Galetele potolesc bine foamea și diversifică meniul de fiecare zi. Servindu-le, nu riscați să depășiți numărul de calorii, iar semințele de in sunt un bonus pentru digestie.

 

Ingrediente:

– 135 g de făină cernută

– 1 priză de sare

– 50 ml de apă

– 25 g de zahăr

– 2 linguri de semințe de in

– 50 ml de ulei vegetal

 

Mod de preparare:

1. Combinați într-un bol făina cernută cu 1 priză de sare, zahărul și semințele de in.

2. Amestecați într-o cratiță apa cu uleiul vegetal. Puneți cratița pe foc și aduceți-o până la fierbere. Turnați imediat amestecul de apă în bolul cu ingredientele uscate. Omogenizați aluatul într-un tempou mai rapid, folosind spatula. Lăsați aluatul pentru 15 minute să se odihnească.

3. Întindeți pe suprafața de lucru un blat cu grosimea de 3-5 mm. Decupați blatul în forme de pătrate.

4. Puneți biscuiții pe o tavă de copt, preventiv tapetată cu hârtie.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru aproximativ 10 minute, până se vor rumeni frumos. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Notă: Pregătiți o porție dublă de aluat, deoarece biscuiții sunt foarte gustoși și apetisanți. Apropo, puteți coace cantitatea dorită de galete, iar aluatul rămas se păstrează bine la congelator. Când veți avea poftă de galete, doar decongelați aluatul și coaceți o porție bună de biscuiți.

 

Pofta buna!

 
Categorii