Desert

Briose cu dovleac

 

 

1bd3ba61e86e32a71c8b972d5801389f893d1453

 

 

Ingrediente:

– 2 dovlecei (cca 400 g ), daţi pe răzătoarea cu găuri mari
– 100 g bacon, tăiat feliuţe
– 1 ceapă, tocată mărunt
– 3 ouă
– 130 g brânză Mozzarella uscată, rasă
– 70 g smântână
– 60 g făină
– 1 legătură leurdă, tocată
– 2 linguri ulei de măsline
– 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu

– sare
– piper

 

Mood de preparare:

Într-o tigaie mare se prăjeşte baconul. Când este prăjit pe jumătate, se adaugă uleiul de măsline şi ceapa şi se gătesc împreună 3 – 4 minute (până devine ceapa translucidă). Se adaugă dovlecelul continuând gătirea la foc moderat, până se evaporă apa lăsată de dovlecei. Se ia tigaia de pe foc, se adaugă leurda şi se lasă la răcit.

Se bat ouăle într-un castron, se adaugă smântână, sare şi piper după gust şi brânza rasă. Amestecul se încorporează în dovleceii răciţi, se adaugă făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu. Se amestecă uşor şi cu ajutorul unei linguri se împarte aluatul în tava pentru brioşe, unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Tava se pune în cuptorul preâncălzit, la 200 g C. unde se lasă cca 30 de minute.

Brioşele se scot din tavă cât sunt calde.

 

Poftă bună!

 

Sursa: adi`s blog




Categorii