Ingrediente:
• 100 gr unt
• 140 gr zahar
• 1 lingurita extract de vanilie
• 40 gr cacao
• 200 gr faina
• 4 gr praf de copt
• 1/2 lingurita sare
• 2 oua mari
• 1 lingurita zeama de lamaie
• 70 ml lapte
• 1 compot de cirese
crema de branza:
• 200 gr branza dulce de vaca
• 1 ou
• 40 gr zahar
• 1/2 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare:
Pregatim prima data crema de branza. Mixam usor branza cu oul, zaharul si extractul de vanilie. O dam deoparte pana pregatim aluatul pentru briose.
Amestecam faina cu praful de copt si cu sarea. Separat mixam untul moale la temperatura camerei cu zaharul timp de 4-5 minute.
Adugam cacaoa si zeama de lamaie apoi mixam usor pana la omogenizare. Adaugam apoi ouale unu cate unu.
Punem jumatate din ingredientele uscate si mixam la viteza mica.
Adaugam laptele si restul de faina apoi omogenizam din nou, tot la viteza mica. La final punem extractul de vanilie si omogenizam.
Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) si pregatim o tava de briose…punem hartiute in fiecare forma.
Umplem formele doar pe jumate.
Adaugam apoi 2-3 cirese din compot.
Punem apoi cate o lingura din crema de branza in fiecae forma iar deasupra mai punem cate o lingurita din compozitia de cacao ramasa.
Cu o scobitoare sau cu un bat de frigarui incepem sa amestecam usor cele doua compozitii, insa ele nu trebuie sa fie imbinate perfect…doar atat cat sa rezulte un efect de marmorare.
Coacem briosele timp de 30-35 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea. Le scoatem pe un gratar si le lasam putin la racit.
Sunt minunate.
Pofta buna!