Creme si Budinci

Budincă delicioasă cu lapte și cacao – trebuie încercată măcar o dată în viață!

 

 

 

 

Budinca cu lapte este un desert englez unic. În sine, budinca este o gustare de origine europeană, care se prepară din legume, carne sau orez, fiind deseori felul principal, nicidecum un desert.

Conform tradiției, în Marea Britanie budinca se prepară la sărbătorile de Crăciun, dar deseori se întâlnește la mesele de zi cu zi. Vă prezentăm o rețetă de budincă de lapte dulce, fină și gustoasă, ce se prepară simplu în condițiile casnice.

 

 

Ingrediente:

– 3 l de lapte integral

– 5-6 ouă

– 3 linguri de făină

– 4 linguri de amidon din cartofi

– 20 g de unt

– sare

– zahăr

– zahăr pudră

– cacao pudră

– nuci

 

Mod de preparare:

1. Curățiți nucile și tocați-le foarte mărunt cu cuțitul sau în blender.

2. Stropiți fundul unei cratițe cu puțină apă și presărați un pic de sare. Puneți cratița la foc să se încălzească. Turnați laptele. Lăsați să fiarbă.

3. Într-un bol mic dizolvați amidonul în apă caldă.

4. Amestecați amidonul bine. Trebuie să obțineți o masă fără cocoloașe.

5. Într-un bol spargeți ouăle. Adăugați câte puțină făină și amestecați. Folosiți un mixer pentru a obține o masă omogenă.

6. Adăugați amidonul dizolvat în amestecul de ouă cu făină, lent, câte puțin, amestecând.

7. Folosiți iarăși mixerul, pentru a păstra amestecul omogen.

8. Când laptele a început să fiarbă, adăugați zahărul, după gust. Apoi, cu un jet subțire și lent, adăugați în laptele fierbând amestecul de ouă, amidon și făină. Cu o spatulă de lemn, amestecați încontinuu, ca să obțineți o masă fără cocoloașe, până începe a fierbe.

9. Turnați amestecul în forme unse cu unt cu ajutorul unui polonic. Formele pot fi de ceramică sau inox.

10. Presărați budinca în forme cu zahăr pudră.

11. Apoi, presărați cu cacao pudră.

12. Pentru a oferi desertului un aspect îngrijit, aliniați pudra de cacao cu ajutorul unei pene.

13. Acoperiți budinca cu un strat de nuci mărunțite. Dați la frigider budinca pentru o noapte.

Notă: Este foarte important să folosiți lapte integral. Datorită laptelui integral budinca are o consistență densă, atât de necesară pentru acest desert. Ca alternativă pentru amidonul din cartofi poate servi amidonul din porumb, doar că va fi necesară o cantitate mai mare.

Nucile servesc pentru decorarea budincii, de aceea, la dorință puteți folosi migdale sau nuci acaju. Pudra de cacao va oferi o notă aparte budincii de lapte. Pentru aromă, puteți adăuga la acest desert scorțișoară sau coajă de lămâie rasă.

 

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul




Categorii