Inedit

Bunicii nu mor niciodată, ei doar devin invizibili. Toți să citească această poveste înduioșătoare

 

 

Bunicii nu mor niciodată, ei doar devin invizibili. Toți trebuie să citească această poveste înduioșătoare

 

Cea mai mare moștenire a bunicii noastre lasata in urma este nimic material, ci este formata din experiențele și valorile lor, care vor continua mult timp după ce au plecat.

Între bunici și nepoți se sudează o legătură extrem de puternică, iar copii percep diferit această legătură, decât cea cu părinții.

Bunicii nu mor niciodată, moștenirea lor desfășoară și trăiaesc în liniște în inimile noastre.

Într-o societate atât de concentrata asupra posesiunile materiale, sunt puține lucruri care îmbogățesc viața noastră mai mult decât amintirile si afecțiunea lor, povești comune și momente speciale cu bunicii noștri.

Mulți dintre noi au o bunica sau bunic preferat de care ne amintim de multe ori.

Mai mult decât atât prezența lor trăiește în familia noastră, de fiecare dată când facem ceva care a fost unic și special pentru ei: copt un tort folosind reteta lor sau tratarea unei dureri în gât, cu unul dintre remediile lor de origine.

Noi păstrăm memoria lor în viață, concentrându-se asupra a ceea ce este cu adevărat important în viața unei ființe umane: memoria celor pe care îi iubim și oamenii care înseamnă cel mai mult pentru noi.

Unii oameni au privilegiul de a se bucura de prezenta bunicilor chiar și la maturitate, însă există și cazuri când bunicii pleacă de lângă cei dragi atunci când nepoții sunt încă mici și nu înțeleg cu exactitate termenul morții.

Psihologii sunt de părere că părinții ar trebui să fie foarte sinceri și concreți în abordarea acestei probleme, desigur adaptând limbajul în funcție de vârsta copilului.

Copilul trebuie să înțeleagă termenul de moarte sub o formă cât mai simplă, nu opta pentru metafore.

Dacă îi vei spune copilului tău că bunicul a plecat, probabil că el te va întreba când se va întoarce.

Dacă optezi pentru o abordare religioasă, trebuie să îi explici încă de la început că bunicul nu se mai întoarce, iar explicația trebuie să fie una simplă și concretă pentru vârsta copilului.

Adulții nu trebuie să își ascundă sentimentele, atunci când vine vorba de o pierdere. Poți plânge și poți vorbi deschis despre asta.

Părinții trebuie să se aștepte la sute de întrebări și să aibă pregătite sute de răspunsuri logice. Cea mai bună soluție este să împărtășești cu toată familia această sufeință și să ai mare grijă la răspunsurile pe care i le dai copilului tău.

Bunicii sunt nemuritori în amintirile noastre și chiar dacă fizic nu mai sunt, cu siguranță îi simțim alături mergând în locurile unde obișnuiam să stăm cu ei sau amintindu-ne de momentele frumoase petrecute împreună.

Bunicii trăiesc prin copacul plantat în spatele casei, în pozele vechi și îngălbenite de timp sau în cântecele pe care obișnuiau să ni le fredoneze. Ei sunt prezenți în fiecare lecție pe care ne-au dat-o în decursul timpului petrecut împreună…

 

Sursa: Bensan




Categorii