Bauturi

Cafeaua din Pătrunjel – Ai dureri de cap? Simți că nu ai îndeajuns de multă energie? Îți oferă energie pentru întreaga zi și este mult mai sănătoasă

 

 

Cafeaua din Pătrunjel – Ai dureri de cap? Simți că nu ai îndeajuns de multă energie? Îți oferă energie pentru întreaga zi și este mult mai sănătoasă

 

 

Maximum de energie. Ai dureri de cap? Simți că nu ai îndeajuns de multă energie? Am experimentat aceasta, dar după ce am băut o ceașcă din această băutură durerea mi-a fost luată și am simțit ca am din nou energie. Pătrunjelul conține o doză semnificativă de vitamina C, betacaroten, uleiuri esentiale active, flavonoide, fier, calciu, fosfor, mangan, sulf, inositol, vitamina K și chiar proteine.
 câteva minute

Ingrediente:

 4-5 porții
  1. 2 legături pătrunjel verde proaspăt
  2. 1 buc lămâie /sucul de la o lămâie
  3. 1 lingură miere de albine
  4. 1 lingură ulei de măsline/ răpiță/ sâmburi de struguri
  5. 1/2 litru apă

 

Mod de preparare:

  1. Pătrunjelul se spală, se taie puțin și se adaugă în vasul unui blender alături de miere, lămâia tocată mărunt cu tot cu coajă, fără sâmburi (dacă este naturală), sau sucul de lămâie, uleiul și apa.

  2. Se mixează bine. Dacă nu au rămas bucăți se poate bea așa sau dacă nu se trece printr-o strecurătoare, pânză sau altceva de genul acesta.

  3. Se bea o ceașcă de cafea de pătrunjel (1 pahar) pe zi. Să fiți plini de energie!

     

La 20-30 de minute după ce bei un pahar din acest suc, „indiferent de cât ești de obosit sau trist, „ești ca și cum te-ai fi sculat din somn”.

Pătrunjelul este foarte bogat în vitamina C. 30 de grame de pătrunjel pot acoperi 54% din doza zilnică de vitamina C, 14% din doza zilnică de vitamina A, 12% din acid folic, 10% din doza zilnică de fier.

Este o sursă bună de minerale: cupru, potasiu, magneziu, calciu, magneziu, mangan, fosfor, zinc. Conține fibre, vitaminele B1 și B3.

Conține compuși cu proprietăți unice: uleiuri volatile – miristicină, limonen, eugenol, alfa-tujen, și flavonoide – apiină, apigenină, crisoeriol și luteolină.

Uleiurile volatile pe care le conține au demonstrat proprietăți antitumorale în studiile pe animale, în special la nivelul plămânilor. Acestea neutralizează anumiți carcinogeni regăsiți în fumul de țigară și în fumul produs de cărbunii utilizați la grătar.

Extractele din pătrunjel au fost utilizate în studiile pe animale pentru a crește capacitatea antioxidantă a sângelui. Datorită faptului că acționează împtoriva radicalii liberi, pătrunjelul este un aliment important în prevenirea aterosclerozei, cancerului, diabetului și astmului.

Vitamina C este un antiinflamator puternic, util în osteoartrită și artrită reumatoidă. Întrucât ajută la buna funcționare a sistemului imunitar, pătrunjelul previne răcelile și infecțiile recidivante ale urechii.

Datorită acidului folic, pătrunjelul protejează vasele de sânge și reduce riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral la persoanele care suferă de ateroscleroză sau diabet. Această vitamină previne de asemenea cancerul de colon și cervical.

 
Categorii