Casa de vis

Casă de vis, mică, luminoasa, vesela, cu o suprafată de 98 m²

 

 

Casă de vis, mică, luminoasa, vesela, cu o suprafată de 98 m²

 

Cu intentia de a vă oferi sugestii noi , dar si de a vă surprinde, vă prezentăm in această seară o casă de vis mică si unică ce atrage imediat privirile trecătorilor. Pentru a intelege cat de interesantă este constructia in sine , vă atragem atentia asupra volumului care are o formă geometrică neregulată, cu zone de plin-gol ce ajută să rupă monotonia compacta si dă un aspect dinamic casei de vis .

Propunerea din această seară este una indrazneată deoarece a fost gandită cu o fundatie solida si un soclu inalt pentru a proteja constructia de umiditatea ridicată a solului si chiar de efectele extreme ale conditiilor meteo sau altor calamităti, cum ar fi alunecari de teren, inundatii.

Datorită faptului că a fost concepută cu o rezistentă ridicată, nu a fost nevoie să aibe o formă si planuri compacte. Din fatada principală, avem acces dintr-o galerie exterioară deschisă, cu un acoperis in două ape, sprijinit pe stalpi si trepte ridică nivelul podelei la inaltimea de 1,05 m in casă. Din vestibul (6.5mp) se formează o deschidere mare intre living(30mp)  si zona pentru servirea mesei(10mp), bucataria (16,5mp) functionand ca spatiu inchis, separată de această zonă de zi .

Imagine similară

 

Ideea a fost să se pună accent pe spatiul de socializare ca zonă principală de activitate, să fie central la fel cum reiese si din plan, iar celelalte functiuni să fie retrase si intime. Mergand pe această viziune a interiorului, intre zona de zi si zona de noapte s-a dispus un sas (3mp) intre ele, pentru a nu fi o trecere bruscă.

Imagini pentru heritage grey kitchen wickes

 

Dormitoarele sunt spatioase, cel matrimonial (14mp) avand baie proprie (2mp) iar al doilea (14mp) o baie (2mp) cu acces din sas. Exteriorul casei de vis se remarcă prin modularea pe linii orizontale a finisajelor si a materialelor folosite, care au si un efect de protejare cat si estetic, subliniază stilul clasic si dau impresia unei arhitecturii rurale.

Imagini pentru zonă de zi

Culorile alese pun in evidenta fatadele iar acoperisul are o ceramică de un contrast puternic care poate fi solicitat pe alta culoare. Ca si concept, este o casă deosebită cu un interior cald si linistit care ofera sigurantă mai ales din punct de vedere al structurii.

Imagine similară

Poate fi construită in orice zonă, plus ca are si o mica terasă in fata intrarii si este ideală dacă o combinăm cu o gradină de arbusti, astfel am avea o compozitie amplă cu formă neregulată a casei.Pretul pentru această casă de vis mică este de 55.000 euro, aproximativ 571 euro/mp.

Ce părere aveti despre această casa de vis mică ? Ati locui in ea ? Ce credeti că ii lipseste acestei case de vis sau ce ati mai adauga la ea? Asteptăm părerile voastre in rubrica de comentarii. Dacă v-a placut această casă de vis mică vă invitam să o distribuiti si prietenilor vostri de pe facebook. Vă multumim pentru că ne urmăriti.

 

Imagine similară

Sursa: MagazinulDeCase
Categorii