Flori si gradina

Cateva reguli de aur pentru pastrarea florilor taiate mai mult timp

 

 

 

 

  1. Inainte de a pune florile intr-o vaza cu apa, indepartati frunzele de pe tulpini, macar cele in exces, si in special cele care vor sta in apa. Acest lucru permite sa ajunga mai multa apa la floare si in acest mod sa reziste mai mult.
  2. Luati un foarfec sau un cutit foarte bine ascutit si scurtati din tulpina circa 2 cm, faceti in asa fel incat aceasta taietura sa fie oblica, cat mai oblica, o suprafata mai mare poate insemna ca floarea sa absoarba mai multa apa, si astfel vor rezista mai mult.
  3. Bacteriile care se vor dezvolta in apa imediat dupa ce a-ti amplasat florile in vaza, vor incuraja florile sa se ofileasca. In mod ideal , apa ar trebui schimbata in fiecare zi.
  4. Adauga doua, trei monezi de 5 bani pe fundul vasului, cele confectionate din cupru. El va functiona ca un fungicid natural si va ucide mucegaiul si drojdia si va mentine apa mai mult timp curata.
  5. Incercati sa adaugati un varf de sare sau o aspirina in apa din vaza. Sarea va incuraja celulele vegetale sa “bea” mai multa apa, plus de asta sarea contine si potasiu ce este un nutrient destul de bun pentru plante. Acidul salicilic din aspirina va ajuta pentru stoparea dezvoltarii bacteriilor.
  6. Puteti turna un strop de limonada carbogazoasa in apa din vaza. Zaharul din apa carbogazoasa va conferi hrana si va ridica usor aciditatea apei aducand-o la un PH mai apropiat de seva din celulele vegetale, care va ajuta apa sa se deplaseze mai usor pe tija in sus.
  7. Un alt mod de ucidere a bacteriilor din apa este prin adaugarea unui pic de vodca sau de inalbitor. Asigurati-va ca adaugati doar cateva picaturi, pentru ca altfel planta va muri daca adaugati foarte mult.
  8. Pastrarea florilor in apa rece este foarte importanta, iar lumina directa a soarelui cu siguranta va ofili florile mai repede.
  9. Aveti grija unde amplasati florile in camera, pentru ca pastrarea lor aproape de fructe este o idee proasta. Fructele produc etilena cand se coc, cand se matureaza, si vor determina maturizarea florilor mai repede. Cautati un spatiu aparte pentru florile din vaza.
  10.  Daca observati una din flori ca s-a ofilit atunci scoateti-o de indata pentru ca va influenta negativ celelalte flori din vaza, bacteriile se vor raspandi si la celelalte tulpini.

 

Sursa: Flori-cultura.ro
Categorii