Bauturi

CATINA , tratament pentru gripa si raceala. Află cum se prepară corect cătina cu miere

 

 

 

 

Cătina este pe bună dreptate un remediu universal. Aceasta conține de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele, și de 2 ori mai multă decât celebrele fructe de Rosa canina.

Conține, de asemenea, vitamine și oligoelemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, P, beta-caroten, celuloză, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu.

Mulțumită proprietăților sale antioxidante, cătina se recomandă pentru întărirea sistemului imunitar (vindecă virozele respiratorii și gripa), sănătatea ochilor, prevenirea îmbătrânirii, reglarea sistemului endocrin, reglarea nivelului de lipide din sânge și reducerea inflamațiilor.

Boabele de cătină se recoltează din luna august până la sfârșitul lui octombrie, dar și în timpul iernii. Chiar și înghețate, boabele sunt perfect adecvate pentru utilizare. Pe timpul iernii, fructele se păstreaza foarte bine în miere de albine.

În plus, mierea conține microelemente asemănătoare cu cele din sângele uman. Se asimileaza foarte ușor și deține proprietăți antibacteriene, bacteriostatice, regenerative și calmante. Mierea este un remediu eficient pentru bolile hepatice, digestive, renale sau ale sângelui.

Adaugă o parte de miere la trei părți de fructe de cătină. După spălarea și zdrobirea fructelor de cătină, adauga-le într-un borcan până ce se umple pe jumatate. Toarnă miere peste ele până la umplerea completă a borcanului. Închide borcanul etanș, apoi păstreaza-l la frigider.

După o săptămâna, începe să iei din acest amestec cu aroma deosebit de plăcută câte o linguriță sau două în fiecare dimineață, pe stomacul gol, timp de cel puțin o lună, asta pentru a-ți crește imunitatea și pentru a avea o sănătate de fier.

 

Sursa:   secretele
Categorii