Remedii naturiste

Căutați un unguent universal pentru multe boli? Se pare că există! Si se poate face in casa, este foarte ușor de preparat și de utilizat

 

 

Căutați un unguent universal pentru multe boli? Se pare că există! Si se poate face in casa, este foarte ușor de preparat și de utilizat

 

 

Preparatele farmaceutice nu întotdeauna  ajută la fel de ideal ca medicamentele preparate cu propriile mâini, cu dragoste, din ingrediente naturale și între pereții casei tale!

Aceste rețete sunt atât de versatile încât pot face față aproape oricărei boli! De asemenea, sunt foarte ușor de preparat și de utilizat. Este foarte important să adăugați doar ingrediente naturale , deoarece atât de sănătatea voastră, cât și de bunăstarea celor dragi depind de asta!

unguent de ceară de albine

UNGUENT DE CEARĂ DE ALBINE

INGREDIENTE

 • 1 lingură. ulei vegetal rafinat
 • ceara de albine (dimensiunea cutiei de chibrituri)
 • 1 gălbenuș de ou fiert tare

PREGĂTIREA ȘI APLICAREA

Se toarnă ulei într-un castron (de preferință cu smalț), apoi se aruncă ceara și se așteaptă la foc mic până se topește. Tăiați gălbenușul și adăugați puțin la ulei și ceară, apoi amestecați bine, scoateți-l de pe foc și lăsați-l să fiarbă timp de aproximativ 15 minute.După aceea, rezultatul trebuie filtrat printr-o țesătură destul de puternică (nailon, chintz). Depozitați un astfel de unguent la frigider, de preferință într-un borcan de sticlă care se închide bine. Dacă unguentul este necesar sub formă lichidă, încălziți-l cu o baie de apă pentru aproximativ 40 g.

Acest unguent simplu vindecă multe boli pe care le avem cu toții, mai ales iarna. Există trei utilizări principale:

Loading...

1. Poate fi pătat pe un loc inflamat (dacă aveți bronșită, dureri în gât, abcese și răni în gât, apoi aplicați comprese cu unguent pe gât și ungeți gâtul cu acesta, cu un interval de 1 oră între proceduri; dacă răni, umflături, dureri articulare genunchi, fierbe, arsuri, dureri de dinți – aplicați unguent în zona deteriorată și înfășurați-l bine). Acest miracol medicinal te poate scuti chiar și de cea mai cumplită și neglijată durere în gât!

2. Puteți picura (dacă aveți sinuzită sau otită medie, apoi puneți unguentul topit într-o pipetă și picurați la fiecare oră până când iese tot puroiul). Rezultatul îl veți vedea imediat!

3. Poate fi luat intern (pentru dureri în stomac sau intestine – luați de trei ori pe zi, o jumătate de linguriță de unguent). Durerea va dispărea fără urmă!

Chiar și cu unghiile casante, un unguent minunat vă va ajuta! Frecați-l în cuticulă în timp ce purtați mănuși pentru un efect de încălzire. Este recomandabil să faceți acest lucru noaptea.

UNGUENT ANTIINFLAMATOR

unguent antiinflamator

INGREDIENTE

 • 1 lingură  grasime
 • 1 lingură. l. ulei vegetal
 • 1 lingură. l. muguri de mesteacăn
 • 50 g propolis

PREGĂTIREA ȘI APLICAREA

Folosind o baie de apă, topiți grăsimea și aduceți-o la fierbere, dar nu la foc foarte mare. După fierbere, se toarnă muguri de mesteacăn și se lasă să se răcească. Nu scoateți vasul din baia de apă, lăsați-l acolo 2,5-3 ore. Când fierte începe să se răcească puțin, adăugați propolis acolo și amestecați totul bine. Apoi se toarnă ulei vegetal și se lasă să se răcească complet. Asigurați-vă că strecurați și păstrați la frigider.

Ea va face față altor afecțiuni: artroză a articulațiilor, bronșită, osteocondroză.

UNGUENT CARE VINDECĂ BINE RĂNILE

unguent vindecător

INGREDIENTE

 • grasime de gâscă (1 lingură. l.)
 • grăsime de porc topită (60 g)
 • ceara de albine (1 lingurita)
 • un praf de propolis

PREGĂTIREA ȘI APLICAREA

 1. Se amestecă grăsimea și sucul, lăsând într-un loc cald. Pregătiți ceara și propolisul și, înainte de ao adăuga în vas, amestecați din nou grăsimea și sucul energic din nou pentru a forma o masă omogenă. Acum adăugați propolis și ceară și amestecați din nou bine.
 2. Apoi puneți un foc mic și aduceți la fierbere. Lăsați amestecul să fiarbă timp de aproximativ 5 minute. Se ia de pe foc și se lasă într-un loc cald timp de 2-2,5 ore. După ce unguentul este perfuzat, îl puteți pune la frigider. Dar nu uitați să amestecați prima dată la fiecare oră, astfel încât să se îngroașe uniform. Medicamentul perfect este gata!Este foarte simplu să-l folosiți: răspândiți pe rană, închizându-vă cu un bandaj.

 

Sursa

Sursa

 
Categorii