Povesti de viata

Ce contează dacă ai 40, 50 sau 60 de ani? Dacă Dumnezeu ți-a dat atâția ani, trăiește-i din plin pe cei ce ți-au rămas

 

 

Ce contează dacă ai 40, 50 sau 60 de ani? Dacă Dumnezeu ți-a dat atâția ani, trăiește-i din plin pe cei ce ți-au rămas

 

 

Ti se spune mereu ca ar trebui sa-ti traiesti viata din plin, ca timpul trece fara sa iti dai seama si te vei trezi la batranete ca in afara de traseul casa-munca-bar-casa nu prea ai urmat si altele. Bine, bine, dar ce inseamna exact a-ti trai viata din plin? Sa petreci? Sa calatoresti cat poti de des? Sau să te bucuri de fiecare zi ca de o mare sărbătoare?

Nu ar trebui sa te multumesti cu mai putin decat iti doresti sau decat meriti. Aspira intotdeauna la mai bine si nu accepta decat ceea ce te face extrem de fericită. Nu ar trebui niciodata sa renunti la visele tale doar pentru a te multumi cu ceva mai putin si renunta la mentalitatea “merge si asa”.

Cei mai mulți dintre oameni trăiesc la vârsta adultă un singur an pe care îl repetă de 40 de ori!!! Adică omul obișnuit după ce și-a găsit un job relativ confortabil, face 1-2 copii, își întemeiază o familie, iar apoi își trăiește viața cu atâta rutină și precizie încât ai putea spune că-i un veritabil ceas elvețian.

Ce poți spune despre toți anii care au trecut? Au fost ei marcați de ceva important pentru tine? Ai făcut vreo schimbare? Ai evoluat? Sau ai trăit pur și simplu de la o zi la alta, într-o monotonie și o rutină care ți-au amorțit simțurile?

Gândește-te! Câți ani trăiești într-o viață? Câți ani trăiești cu adevărat? Nu câți ani repeți!

Dacă totul este predictibil în viața ta, anii seamănă la perfecție între ei, iar viața ta de acum este aceeași cu cea de acum 5 ani, trebuie să îți spun că tu de fapt nu trăiești, ci doar te rostogolești la vale dintr-un automatism care ți-a intrat în obișnuință.

Vrei să îmbătrânești cu regrete? Vrei să spui peste 10-20 de ani: ah, dacă aș fi făcut lucrul ăla acum eram un cu totul alt om?

Dacă alegi ca anul ăsta să repeți anul trecut, fii convins că vei avea exact aceleași rezultate ca anul trecut pentru că dacă nu faci nimic diferit, nimic nu se va schimba.

Minunile apar în viața noastră atunci când noi alegem să le trăim, atunci când noi facem lucrurile să se întâmple.

 

Sursa
Categorii