Remedii naturiste

Ce este amigdalita cronica si cum se trateaza

 

 

Amigdalita cronica reprezinta inflamatia cronica a amigdalelor palatine aparuta in urma infectiilor acute repetate ale acestora, formandu-se un depozit de puroi gras si albicios. Amigdalita cronica este favorizata de catre structura criptica a amigdalelor (acel aspect „ciuruit” al amigdalei), de bolile infecto-contagioase, de alergie, de poluarea atmosferica, de conditiile de viata necorespunzatoare. 

Atunci cand amigdalita cronica este reprezentata printr-un focar de infectie, cand apar complicatii (flegmon periamigdalian, adenopatia cervicala cronica, infectia cailor respiratorii aeriene inferioare, laringite cronice, infectii ale tubului digestiv) indicatia terapeutica este chirurgicala (amigdalectomie). Infectia, odata activata, se poate manifesta si prin febra.

In amigdalitele cronice care nu au indicatie chirurgicala, sau care nu pot fi operate din diverse cauze generale, se recurge ca prima modalitate terapeutica la un tratament conservator care consta in: tratament local cu gargarisme, emoliente slab antiseptice, inhalatii heliomarine, crenoterapie (ape minerale nesulfuroase, arsenicale), antibioterapie, antihistaminice si se mai pot recomanda si sedative sau preparate corticosteroide.
In caz de amigdalita cronica, dr. Jean-Claude Houdret ne recomanda unul din tratamentele de mai jos (pentru adulti si copii).

-Gargara cu tinctura de galbenele (10 picaturi). Amestecati 10 picaturi de tinctura intr-un pahar mare cu apa calduta, fiarta sau minerala, si faceti gargara. Repetati de 3 ori pe zi, pana la vindecare.

-Ulei esential de busuioc (o picatura), ulei esential de arbore de ceai (o picatura) si ulei esential de lavanda (o picatura). Varsati-le intr-un pahar cu apa calduta si faceti gargara. Repetati de 3 ori pe zi, pana la ameliorare.

Completare: dimineata, pe stomacul gol, luati o doza de cupru-aur-argint, cat timp este necesar.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

 

 Sursa




Categorii