Sfaturi utile

Ce NU este bine să facă femeile, de Dragobete!

 

 

 

 

Ziua lui Dragobete, zeul tinereții, al veseliei și al iubirii are origini din cele mai vechi timpuri. Iată ce tradiții și obiceiuri se păstrează și acum.

În această zi, păsările își aleg perechea pe viață

În vechime, în ziua de Dragobete tinerii obișnuiau să cresteze puțin brațul în formă de cruce, apoi să-și atingă tăieturile și să rostească jurământul pentru a rămâne toată viață frați de sânge. De asemenea, bătrânii cred că de Dragobete, păsările își aleg perechea pe viață, de aceea în această zi este total interzisă sacrificarea animalelor.

Tot în trecut, fetele strângeau zăpadă, o topeau, iar cu aceasta își spălau fața pentru a fi frumoase ca zânele. Tradiția spune că fetele care de Dragobete nu se întâlneau cu un bărbat, nu vor avea parte tot anul de iubire.

De asemenea, se crede că fetele trebuie să atingă un bărbat pentru a rămâne îndrăgostite.

Tot tradiția spune că în această zi bărbații nu au voie să se certe cu femeile, iar acestea să plângă, în caz contrar vor avea un an plin de ghinion.

Pentru ca dragostea să rămână vie tot anul, tinerii trebuie să se sărute în ziua de Dragobete. Nu în ultimul rând, țesutul, cusutul și toate treburile din gospodărie nu sunt permise.

 

Sursa
Categorii