Sfaturi utile

Ce se intampla daca dormi pe partea dreapta

 

 

 

 

Pozitia din timpul somnului isi poate pune amprenta asupra sanatatii tale. Spre exemplu, in cazul in care dormi prea des pe partea stanga, pui presiune excesiva asupra inimii, motiv pentru care functionarea acesteia va fi afectata. Afla ce se intampla atunci cand dormi des pe partea dreapta.

Imbunatatirea functionarii sistemului limfatic, care ajuta la functionarea buna a organismului, datorita rolului de eliminare a toxinelor de la nivelul celulelor. Vasul limfatic principal se afla in partea stanga a corpului, motiv pentru care se recomanda sa dormim pe partea dreapta, astfel ca limfa va ajunge cu mai multa usurinta la toate celulele din organism.

Acest obicei ajuta la stimularea bilei. Splina este cel mai important organ al sistemului limfatic. Acesta se afla pe partea stanga, iar daca vei dormi pe partea dreapta, acesta va secreta mai multa bila, care are rol important in procesul de digestie.

Ajuta in calmarea arsurilor de la nivelul stomacului, deoarece ceea ce se afla in stomac nu va mai ajunge la fel de repede in esofag. Din acest motiv problemele suparatoare vor inceta sa mai apara.

Ajuta in eliminarea substantelor toxice, deoarece intestinul subtire si intestinul gros au imbinatia in partea stanga, astfel ca alimentele digerate dar si substantele toxice vor ajunge mai usor in intestinul subtire din cel gros, moment in  care se imbunatateste digestia si se elimina mai usor substantele toxice.

Obiceiul de a dormi pe partea dreapta este benefic pentru inima de asemenea, ajutand-o sa functioneze mai bine, moment in care sangele ajunge mai usor la organele vitale.

Ce se întâmplă dacă dormi pe partea stângă?

Funcţiile inimii sunt îmbunătăţite

Este bine să dormi pe partea stângă pentru că circulaţia sângelui este mai bună şi funcţiile inimii sunt îmbunătăţite. De asemenea, stimulează ganglionii limfatici, determinând astfel drenajul limfatic şi eliminarea toxinelor din corp.

Este o poziţie potrivită pentru femeile însărcinate

Atunci când dormi pe partea stângă în timpul sarcinii, acest lucru aduce o mulţime de beneficii pentru sănătatea ta şi a bebeluşului. Circulaţia sanguină este îmbunătăţită, dispare tensiunea şi durerea de spate, uterul nu mai împinge foarte tare ficatul şi sângele ajunge mai uşor la uter şi rinichi.

Reduce arsurile la stomac

Un studiu apărut în publicaţia The Journal of Clinical Gastroenterology arată că arsurile la stomac şi aciditatea sunt mai puţin resimţite atunci când dormi pe partea stângă, spre deosebire de situaţiile în care dormi pe dreapta şi simptomele devin mai accentuate.Efectul se resimte imediat, astfel că dacă simţi după masă că te confrunţi cu aceste simptome supărătoare este indicat să iei o pauză de 5-10 minute în care să stai întinsă pe partea stângă.

Reduce intensitatea durerilor de spate

Persoanele care suferă de dureri de spate cronice simt o ameliorare atunci când dorm pe partea stângă. După cum susţin specialiştii, durerile de spate sunt atenuate când adopţi această poziţie în somn, deoarece nu mai există presiunea exercitată asupra coloanei vertebrale. Acest efect benefic te poate ajuta să ai un somn odihnitor, fără să simţi durere la nivelul spatelui.

Un alt aspect pe care nu trebuie să-l omiţi este acela de a opta pentru o saltea de calitate, chiar dacă înseamnă să investeşti mai mulţi bani în ea. Deoarece ne petrecem o bună parte din viaţă dormind şi ştim că somnul are o importanţă atât de mare pentru sănătate trebuie să acorzi o atenţie deosebită alegerii saltelei şi a somierei.

Sursa: medicinanaturista Eva.ro




Categorii