Sfaturi utile

Ce spune culoarea unghiilor despre sănătatea ta – Nu ingora semnele!

 

 

Ce spune culoarea unghiilor despre sănătatea ta – Nu ingora semnele!

 

 

Despre starea de sanatate a organismului se poate vorbi dupa culoarea unghiilor. In particular, culoarea unghiilor vorbeste despre calitatea singelui: culoarea roz-rosiatica a unghiilor oglindeste starea de sanatate a singelui si echilibrul psihic si fizic; unghiile rosu-lila sint un semn al slabiciunii corpului si al unei oboseli generale.

Unghiile de culoare rosu inchis indica continutul ridicat de acizi grasi, de colesterol, dar si hemostaza provocata de folosirea alimentelor grele, grase si sarate. Inima, rinichii, sistemul circulator si excretor functioneaza mai greu.

Este de asemenea redusa activitatea ficatului, a vezicii biliare si adesea a splinei. Sindromul este febra.

Loading...

Unghiile si degetele (mai ales pe partea dosului palmei) rosii sau purpurii indica folosirea sistematica a marijuanei, a hasisului si a altor substante cu efect halucinant. Nuanta maro inchis a unghiilor indica prezenta frisoanelor.

Unghiile galbene arata ca ficatul este slabit. Nuanta galben-verzui a unghiilor indica prezenta unor procese purulente in organism. Nuanta albastra este un simptom al dezechilibrului inimii (inima slabita, boli innascute ale inimii) si plaminilor.

Culoarea palida a unghiilor este un semn al starii proaste a singelui (al nivelului scazut de hemoglobina), al anemiei, al energiei scazute a ficatului si rinichilor, al frigului resimtit de splina. In cazurile de leucemie sau in alte tipuri de cancer unghiile au de obicei culoarea aceasta. Nuanta de cenusiu murdar a unghiilor este semn al unui sifilis innascut.

Ce spun petele de pe unghii despre starea de sanatate:

Petele albe pe unghii arata ca exista un deficit de zinc sau de calciu in organism, in acelasi timp oglindesc procesul de indepartare a zaharurilor si alcoolului, posibilitatea unor tulburari ale sistemului nervos. Petele galbene de pe unghii indica unele tulburari cerebrale. Petele negru-cenusii pe unghii sint semnul unei intoxicatii cu mercur.

Legatura unghiilor cu organele si partile corpului:

Fiecare deget de la mina sau de la picior, potrivit reprezentarilor medicinei traditionale, este strins legat de un organ determinat sau de una dintre glandele de secretie interna. Daca una dintre unghii nu arata bine, cautati cauza dezechilibrului in acel organ, al carui meridian este legat de acest deget sau de aceasta unghie.

Unghia de la degetul mare oglindeste starea creierului.

Unghia degetului aratator oglindeste starea plaminilor si a intestinului gros.

Unghia degetului mijlociu arata starea intestinului subtire.

Unghia inelarului arata starea plaminilor.

Unghia degetului mic indica starea inimii si a organelor de reproducere feminine.

Organele de simt Yin sint acele organe care imbunatatesc vederea, auzul, mirosul. Organele de simt Yang se refera la sensibilitatea gustativa, tactila.

Dupa forma si structura unghiilor se poate determina temperamentul omului. Unghiile melancolicilor sint de obicei lungi, adesea palide, aspre, uscate si fragile. Unghiile flegmaticilor sint mai patrate, groase, tari, stralucesc puternic.

Unghiile colericilor sint lunguiete, tari sau moi, roze sau galbene, stralucesc foarte putin. Unghiile sangvinicilor sint late, moi, de culoare roz, au forma ovala, stralucesc putin.

1. Unghii palide

Unghiile foarte palide pot fi uneori un semn al unei boli grave, cum ar fi:

  1. Anemie
  2. Insuficiență cardiacă congestivă
  3. Boală de ficat
  4. Malnutriție

2. Unghii albe

Dacă unghiile sunt în mare parte albe, cu margini mai întunecate, acest lucru poate indica probleme hepatice, cum ar fi hepatita. În această imagine, puteți vedea că degetele au și icter , un alt semn al problemelor hepatice.

3. Unghii galbene

Una dintre cele mai frecvente cauze ale unghiilor galbene este o infecție fungică. Pe măsură ce infecția se agravează, patul unghiilor se poate retrage, iar unghiile se pot îngroșa și se pot sfărâma. În cazuri rare, unghiile galbene pot indica o afecțiune mai gravă, cum ar fi boli tiroidiene severe, boli pulmonare, diabet sau psoriazis .

4. Unghii albăstrui

Unghiile cu o nuanță albăstruie pot însemna că organismul nu primește suficient oxigen. Acest lucru ar putea indica o problemă pulmonară, cum ar fi emfizemul. Unele probleme cardiace pot fi asociate cu unghiile albăstrui.

5. Unghii ondulate

Dacă suprafața unghiei este ondulată sau cu sâmburi, aceasta poate fi un semn precoce al psoriazisului sau al artritei inflamatorii. Decolorarea unghiei este frecventă; pielea de sub unghie poate apărea maro roșiatic.

6. Unghiile crăpate sau despicate

Unghiile uscate, fragile, care se sparg sau se despart frecvent, au fost legate de boala tiroidiană. Crăparea sau crăparea combinată cu o nuanță gălbuie este mai probabil datorită infecției fungice.

7. Pliul unghiilor umflat

Dacă pielea din jurul unghiei arată roșie și umflată, se numește inflamație a pliului unghiilor. Poate fi rezultatul lupusului sau al unei alte tulburări a țesutului conjunctiv. Infecția poate provoca, de asemenea, roșeață și inflamație a pliului unghiilor

8. Linii întunecate sub unghie

Liniile întunecate de sub unghie trebuie examinate cât mai curând posibil. Uneori sunt cauzate de melanom , cel mai periculos tip de cancer de piele.

9. Unghii roase

Roaderea unghiilor poate fi doar un obicei vechi, dar, în unele cazuri, este un semn de anxietate persistentă care ar putea beneficia de tratament. Mușcarea sau ridicarea unghiilor a fost, de asemenea, legată de tulburarea obsesiv-compulsivă. Dacă nu vă puteți opri, merită să discutați cu medicul dumneavoastră.

 

Sursa

Sursa
Categorii