Ingrediente:
- ouă – 2 buc.;
- sare – un vârf de cuțit;
- zahăr – 250 g;
- zahăr vanilat – linguriță;
- chefir – 250 ml;
- ulei vegetal – 80 ml;
- făină – 250 g;
- cacao – 2 linguri;
- praf de copt – linguriță
cremă:
- smântână 36% – 300 g;
- lapte fiert condensat – 300 g.
Mod de preparare:
Spargeți ouăle într-un bol, adăugați sare, turnați zahăr granulat și zahăr vanilat, amestecați până se dizolvă.
Turnați chefirul și uleiul vegetal în amestec și amestecați.
Cerneți făina cu cacaoa și praful de copt în amestecul de chefir și ouă și încorporați-le în aluatul de biscuiți.
Turnați aluatul într-o tavă cu diametrul de 20 cm, acoperiți fundul cu hârtie de copt în prealabil.
Acoperiți aluatul cu folie de aluminiu și coaceți-l la 170 de grade timp de 45-50 de minute.
Scoatem blatul din formă, tăiem partea de sus și îl împărțim în 3 straturi.
Pentru cremă, bateți mai întâi smântâna cu un mixer până devine cremoasă.
Apoi, adăugați lapte condensat în cremă și bateți din nou.
Ungem fiecare biscuit cu cremă și asamblăm prăjitura.
Lăsați prăjitura la frigider sub folie alimentară pentru câteva ore.
Mănâncă partea de sus a biscuiților într-un blender și acoperă părțile laterale ale prăjiturii cu firimituri.
Puteți decora tortul cu glazură de ciocolată.
Puteți face un model pe desert folosind o frigăruie obișnuită.
Pofta buna!