Bauturi

Ceai de Afine Pentru Tratarea Diabetului. „Insulina verde” care reduce dependenta de insulina

 

 

 

 

Afinele sunt fructe mici, dar ele reprezinta un adevarat aliat in gestionarea problemelor provocate de diabet zaharat. Asociatia Americana pentru Diabet considera afinele ” un superaliment „ pentru tratarea diabetului zaharat, deoarece afinele contin o multime de nutrienti, cum ar fi fibre si vitamine antioxidante, care ofera o serie de avantaje -cheie pentru tratarea diabetului zaharat.

Exista o paleta larga de ceaiuri pentru diabet si ceaiuri pentru diabet zaharat tip 2, dar ceaiul de frunze de afin este cel mai eficient ceai pentru scaderea glicemiei.

Supranumite „insulina verde”, afinele nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic al persoanelor cu diabet, deoarece au o concentratie scazuta de zahar, si datorita proprietatilor sale ajuta la scaderea nivelul de zahar din sange. Afinele si frunzele de afine sunt adesea folosite ca remedii naturiste pentru scaderea glicemiei.

 

CUM SE PREPARA CEAIUL DE AFIN

Avem nevoie de :

  • 300ml apa la 100°C
  • 30 grame afine deshidratate

Mai putem adauga:

  • Hibiscus
  • Felii de lamaie proaspata

Cum il preparam:

  • Turnam apa clocotita peste afine si le lasam la infuzat 6 – 8 minute.
  • Nu este necesar sa indulcim ceaiul, deoarece afinele ii dau un gust dulce – acrisor.
  • Consumam fructele hidratate dupa ce bem ceaiul, pentru a beneficia de o cantitate si mai mare de antioxidanti.

 

AFIN : ALTE MODURI DE ADMINISTRARE

Afinele pot fi consumate sub diverse forme, cele mai populare fiind: infuzia de afin, decoctul de afin, extractul de afin sau afinele proaspete. In orice varianta alegeti sa le consumati, afinele sunt ideale ca alimente care scad glicemia, fiind incadrate in categoria de plante medicinale pentru diabet.

Infuzia de afin:

Se prepara din fructe ce se lasa la macerat 8 ore, iar lichidul rezultat se bea in decursul unei zile. Pentru o mai buna eficienta a infuziei in actiunea astringenta si antiseptica se pot adauga coji de stejar, flori de musetel si frunze de menta.

Decoctul de afin: Se prepara din radacina de afin, 15-20 de grame de radacina la 1 litru de apa. Poate fi folosit pentru rani, pe care le curata si le cicatrizeaza.
Extractul de afin: Este un ingredient de baza al produselor destinate maririi vederii nocturne.
Afinele proaspete: La o cantitate de 300-500 g pe zi acestea regleaza scaunele, ajuta la stoparea fermentatiilor intestinale, ajuta la eliminarea gazelor si restabilesc pofta de mancare.

AFIN : CONTRAINDICATII

Principala precautie la tratamentele interne cu afine uscate este pentru constipatie, caz in care administrarea acestor fructe se va face cu prudenta, in cantitati mici la inceput, pentru a nu incetini sau bloca tranzitul intestinal.

De asemenea, desi este considerat unul din multele remedii naturiste pentru scaderea glicemiei, nu toate produsele derivate din afine (ex. Afinata) sunt recomandate celor care sufera de diabet, efectul consumului de aceste alimente fiind cel contrar scaderii glicemiei.

 

Sursa: Livada cu ceai




Categorii