Bauturi

Ceai de vindecare 3 în 1: slăbește, vindecă ficatul și pancreasul și stabilizează nervii

 

 

Ceai de vindecare 3 în 1: slăbește, vindecă ficatul și pancreasul și stabilizează nervii

 

Rețeta ceaiului, care îmbunătățește nu numai funcționarea și sănătatea ficatului, ci este eficient și în alte afecțiuni. Veți descoperi mai multe despre conținutul și efectele sale în acest articol.

Ceaiul cu miere, cicoare și scorțișoară

Rețeta elaborată de vindecătorul rus Dmitry Obgal vă va oferi posibilitatea de a pierde în greutate, de a regla somnul și de a îmbunătăți funcționarea ficatului și pancreasului. Iată cum se prepară acest tonic extrem de gustos și sănătos.

Cu ajutorul ingredientelor pe care sigur le aveți deja la îndemână, puteți prepara un ceai medicinal care vă va ajuta să rezolvați o serie de probleme de sănătate. Aveți nevoie de cicoare, scorțișoară și miere. Mai jos veți găsi rețeta pentru prepararea acestui amestec vindecător.

Ceaiul vindecător pentru pierderea în greutate, tratarea ficatului și nervilor

Consumul regulat al acestei băuturi reprezintă o metodă simplă și eficientă de a trata:

 • insomnie;
 • probleme hepatice;
 • probleme cu pancreasul;
 • reducerea inflamației;
 • îmbunătățirea stării microflorei intestinale;
 • precum și pierderea în greutate (datorită proprietăților diuretice ale băuturii).
 • Complexul de vitamine B
  VITAMINE pentru nervi sănătoși!

 

Rețetă

Ingrediente:
 • rădăcină de cicoare proaspăt tocată – 1 linguriță;
 • scorțișoară de Ceylon – 1 linguriță, în cazul în care aveți altă varietate de scorțișoară,

folosiți o jumătate de linguriță (se pot utiliza și batoane de scorțișoară);

 • apă – 0,5 litri;
 • miere naturală – 2 lingurițe.

Cicoarea (fie sub formă de rădăcină proaspătă sau uscată) se adaugă în apă și se transformă într-un ceai. Dacă rădăcina de cicoare este proaspătă, fierbeți-o puțin. În cazul în care este uscată, pregătiți-o ca pe un ceai obișnuit.

Fierbeți amestecul (în cazul rădăcinii proaspete) timp de 10 minute. După fierbere, luați-l de pe foc și adăugați scorțișoara. Lăsați să se răcească și strecurați. Adăugați mierea.

Consumați 100 de grame din această băutură o dată, cu jumătate de oră înainte de masă.

Acest amestec va îmbunătăți funcționarea ficatului și poate fi utilizat în afecțiuni precum ficatul gras, recuperarea după hepatită, îndepărtarea vezicii biliare sau producția excesivă de bilă.

De asemenea, va contribui la o reducere eficientă a greutății, având un efect benefic atât asupra steatozei hepatice, cât și asupra ameliorării diabetului zaharat, în special de tipul doi.

Este important de menționat că acest ceai preparat în acest fel are proprietăți antiinflamatorii. Cicoarea conține o cantitate ridicată de polifenoli, conferind rădăcinii sale un puternic efect antibacterian, care ajută și la reducerea inflamației. Acesta este recomandat pentru persoanele care suferă de osteoartrită, artrită reumatoidă, etc.

De asemenea, poate fi folosit pentru normalizarea florei intestinale. Rădăcina de cicoare conține o cantitate mare de inulină, care acționează ca un prebiotic puternic, adică, hrănind bacteriile intestinale benefice. Aceasta întărește, de asemenea, imunitatea. Inulina susține funcțiile intestinale, îmbunătățește digestia și previne problemele gastro-intestinale. În același timp, acțiunea prebiotică a inulinei din cicoare inhibă creșterea microorganismelor potențial patogene care trăiesc în tractul intestinal.

Ceaiul, dacă este consumat timp de cel puțin trei luni, ajută la combaterea insomniei, reduce tensiunea nervoasă și îmbunătățește capacitatea de a lucra pe parcursul zilei.

Este util să includeți și activitate fizică adecvată în funcție de starea dumneavoastră de sănătate. În combinație cu o ușoară modificare a dietei și cu respectarea unor restricții alimentare, acest ceai vă va sprijini recuperarea mult mai rapid decât v-ați așteptat.

 

 Sursa
Categorii