Bauturi

Ceaiul verde – una dintre cele mai sănătoase băuturi de pe planetă, crește arderea grăsimilor, antioxidanții reduc riscul de cancer

 

 

Ceaiul verde – una dintre cele mai sănătoase băuturi de pe planetă, crește arderea grăsimilor, antioxidanții reduc riscul de cancer

 

Ceaiul verde este considerat a fi una dintre cele mai sănătoase băuturi de pe planetă.

Studiile arată că oamenii care beau ceai verde pot trăi mai mult decât cei care nu.

Acesta este plin cu antioxidanți care au multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi:

  • funcția creierului îmbunătățită
  • pierderea de grăsime și greutate
  • protejarea împotriva cancerului
  • scăderea riscului de boli de inimă
  • ajuta la prevenirea diabetului de tip 2
  • și multe alte beneficii potențiale pentru sănătate.

Iată câteva dintre beneficiile ceaiului verde!

Conține compuși bioactivi sănătoși

Ceaiul verde este bogat în polifenoli, compuși naturali care au beneficii pentru sănătate, precum reducerea inflamației și ajutarea la combaterea cancerului.

Acesta conține o catehină numită EGCG. Catechinele sunt antioxidanți naturali care ajută la prevenirea deteriorării celulelor și oferă alte beneficii.

Aceste substanțe reduc formarea de radicali liberi în organism, protejând celulele și moleculele de daune. Acești radicali liberi joacă un rol important în îmbătrânire și multe tipuri de boli.

Crește arderea grăsimilor

Dacă vă uitați la lista de ingrediente pentru orice supliment de ardere a grăsimilor, este foarte probabil ca ceaiul verde să fie acolo.

Acest lucru se datorează faptului că, potrivit cercetărilor, ceaiul verde crește arderea grăsimilor și crește rata metabolică (1).

Antioxidanții reduc riscul de cancer

Cancerul este cauzat de creșterea necontrolată a celulelor. Este una dintre principalele cauze de deces din lume.

Cercetările au arătat că daunele oxidative pot duce la inflamații cronice, care pot duce la boli cronice, inclusiv cancere. Antioxidanții ajută la protejarea împotriva daunelor oxidative.

Ceaiul verde este o sursă excelentă de antioxidanți puternici.

Cercetările au legat compușii de ceai verde cu un risc redus de cancer, inclusiv următoarele studii:

  • Cancer de sân: O revizuire cuprinzătoare a studiilor observaționale a constatat că femeile care au băut cel mai mult ceai verde au avut un risc cu aproximativ 20-30% mai mic de a dezvolta cancer de sân, unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer la femei (2).
  • Cancer de prostată: Un studiu a observat că bărbații care beau ceai verde aveau un risc mai scăzut de cancer de prostată avansat (3).
  • Cancer colorectal. O analiză a 29 de studii a arătat că cei care consumă ceai verde aveau cu 42% mai puține șanse de a dezvolta cancer colorectal (4).

Protejează creierul de îmbătrânire

Ceaiul verde nu numai că poate îmbunătăți funcția creierului pe termen scurt, dar vă poate proteja creierul pe măsură ce îmbătrâniți.

Boala Alzheimer este o boală neurodegenerativă frecventă și cea mai frecventă cauză de demență la adulții în vârstă.

Boala Parkinson este o altă boală neurodegenerativă obișnuită și implică moartea neuronilor producători de dopamină din creier.

Mai multe studii arată că compușii catechinici din ceaiul verde pot avea diverse efecte protectoare asupra neuronilor, scăzând riscul de demență (5,6,7).

Previne diabetul de tip 2

Ratele diabetului de tip 2 cresc în ultimele decenii. Condiția afectează acum aproximativ 1 din 10 americani (8).

Diabetul de tip 2 implică un nivel ridicat de zahăr din sânge, care poate fi cauzat de rezistența la insulină sau incapacitatea de a produce insulină.

Studiile arată că ceaiul verde îmbunătățește sensibilitatea la insulină și reduce nivelul zahărului din sânge.

Potrivit unei revizuiri a 7 studii cu un total de 286.701 de persoane, consumatorii de ceai au avut un risc cu 18% mai mic de diabet (9).

Concluzie

Ceaiul verde are o listă de beneficii lungă pentru sănătate, acestea au fost doar câteva.

Pentru a vă ajuta să vă simțiți mai bine, să pierdeți în greutate și să reduceți riscul de boli cronice, vă recomandăm să beți ceai verde o parte bună a vieții voastre.

 

 Sursă
Categorii