Panificatie

Aluat pufos și moale, pe bază de iaurt – fără drojdie

 

 

Cei mai irezistibili bărbați s-au născut în aceste CINCI ZODII! Locul 1, ZEUL domnișoarelor!

 

Acest aluat poate fi o baza excelenta pentru diverse tipuri de produse – puteti face paine, turte, lipii, gogosi sau chiar placinte. Aluatul iese foarte fraged, moale, pufos si aerat iar produsul finit iese foarte gustos, pufos si se pastreaza proaspat pentru mai mult timp. De data aceasta, eu am pregatit niste lipii delicioase folosind aceasta baza de aluat.

Acestea au iesit uimitor de fragede, apetisante si le-am facut intr-o tigaie. Toată subtilitatea preparării aluatului constă doar într-o cantitate mică de iaurt, care este amestecată în baza aluatului si tine loc de drojdie – practic aluatul va creste frumos datorita iaurtului si nu mai este necesar sa folositi drojdie.

 

Ingrediente:

  • 150 g faina 000
  • 4 g praf de copt
  • 230 g iaurt grecesc
  • 20 ml ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se toarnă făina într-un bol adânc și se adaugă praf de copt. Se amestecă, se adaugă iaurt, se toarnă ulei de măsline și se frământă într-un aluat destul de gros. Acoperiți-l cu folie și lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute.

Acum împărțiți aluatul în 4 părți egale. Din fiecare bucata formam o bila mica si lasam din nou sub folie 15 minute. Reveniți aluatul pe suprafața de lucru. Întindeți fiecare bucată cu un sucitor – ar trebui sa va iasa de aproximativ 18 centimetri în diametru.

Încinge o tigaie uscată și pune ingredientele pe ea. Se prăjesc pe ambele părți până când lipiile cresc și capătă o culoare aurie apetisantă.

Daca vreti sa faceti pâinici – impartiti aluatul in 2 si rulati sub forma unei franzele. Coaceti in cuptor la 180 grade, pentru 30-35 minute sau pana devin rumene si frumoase. Pentru a prinde o culoare frumoasa, ungeti painicile cu ou.

 

Pofta buna!

 Sursa




Categorii