Remedii naturiste

Cel mai bun laxativ natural: consumă acest aliment pentru golirea intestinelor de reziduri și de surplusul de lichid

 

 

Cel mai bun laxativ natural: consumă acest aliment pentru golirea intestinelor de reziduri și de surplusul de lichid

 

 

Remediul pe care ti-l prezentam in continuare mai este supranumit si „Gemul de spital” pentru faptul ca a fost testat pe un grup de pacienti care sufereau de o forma severa de constipatie. Este foarte eficient, perfect natural si usor de preparat!

Constipatia se poate datora fie sedentarismului, stresului, varstei inaintate, tratamentelor medicamentoase, administrarii de anumite vitamine, cantitatii mici de fibre alimentare, dar poate aparea si ca simptom al altor boli care necesita tratament.

Aceasta afectiune se caracterizeaza prin scaderea volumului sau frecventei defecatiei sau o senzatie de golire incompleta a intestinelor.

Potrivit statisticilor, aproximativ o persoana din zece se confrunta cu probleme de constipatie.

Cel mai bun mod de a adresa aceasta problema este sa recurgi la remedii naturiste precum acest gem extraordinar preparat din 3 ingrediente…

AI NEVOIE DE:

  • • 150 g curmale (1 cana)
  • • 150 g prune (1 cana)
  • • 1,5 cani de apa fiarta (sau mai putina pentru o consistenta mai groasa)

INDICATII:

Taie bucatele mici curmalele si prunele, apoi fierbe-le in apa pana ce amestecul scade si incepe sa se ingroase.

Cantitatea obtinuta este de aproximativ 20 de portii a cate 1 lingura. Gemul poate fi consumat de persoanele de toate varstele.

Poti consuma gemul ca atare, intins pe paine, amestecat cu iaurt sau cu cereale si lapte. Prunele sunt foarte hranitoare, contin multe fibre si poseda un efect laxativ. Din acest motiv, sunt prescrise de multa vreme in cazurile de constipatie. Proprietatile laxative se datoreaza in primul rand sorbitolului.

Sorbitolul este un tip de alcool al zaharului care poate fi consumat fara probleme de diabetici, intrucat nu influenteaza secretia de insulina. Prunele se digera foarte lent si, de cele mai multe ori, ajung in colon pe jumatate nedigerate, ceea ce inmoaie consistenta scaunelor.

Curmalele sunt considerate a se numara printre cele mai sanatoase fructe din lume. Reprezinta o sursa bogata de fibre naturale esentiale pentru reglarea frecventei scaunelor. Consumul regulat de curmale poate preveni chiar unele boli si afectiuni precum anemia, hipercolesterolemia si cancerul.

 

Imagine similară

 

Sursa: Secretele
Categorii