Ingrediente:
aluatul cu lămâie
- ou – buc.;
- zahăr – 100 g;
- zahăr vanilat – 8 g;
- coajă de lămâie;
- unt – 140 g;
- făină – 300 g;
- praf de copt – 10 g.
cremă:
- lapte – 400 ml;
- gălbenușuri de ou – 2 buc.;
- zahăr – 5 linguri;
- zahăr vanilat – 8 g;
- amidon de porumb – 3 linguri;
- mascarpone – 3 linguri;
- suc de lămâie – 30 ml;
- piersici în sirop – 800 g.
Mod de preparare:
Spargeți un ou într-un bol, adăugați vanilia și zahărul obișnuit și bateți cu un tel până se dizolvă. Radeți coaja de lămâie în amestec, adăugați untul, făina și praful de copt.
Frământăm aluatul elastic și moale cu mâinile, îl împărțim în două părți – una mai mare și una mai mică.
Întindeți o bucată mai mare de aluat pe o tavă cu diametrul de 25 cm, aliniind fundul și marginile.
Înțepăm aluatul pe fundul tăvii cu o furculiță în locuri diferite.
Pentru umplutură, turnați laptele într-o cratiță, adăugați gălbenușurile, vanilia și zahărul clasic și amestecați.
Turnați amidonul în amestec, amestecați din nou și gătiți la foc mediu până se îngroașă, amestecând constant. Adăugați mascarpone la baza de cremă și amestecați bine.
Turnați sucul de lămâie în cremă, amestecați și puneți pe fundul formei cu aluatul.
Așezați piersicile în sirop pe un strat uniform de cremă.
Așezați a doua bilă de aluat pe hârtie de copt și acoperiți-o și cu hârtie de copt. Întindeți aluatul într-un strat cu diametrul egal cu prăjitura.
Așezați stratul fără hârtie de copt deasupra tortului și sigilați marginile.
Puteți unge partea de sus a prăjiturii cu albuș de ou și o puteți pune la cuptor la 180 de grade timp de 30 de minute.
Înainte de coacere, puteți presăra prăjitura cu fulgi de migdale.
După coacere, se recomandă presărarea prăjiturii cu zahăr pudră.
Pofta buna!