Remedii naturiste

Rețete cu ace de pin pentru o imunitate puternică

 

 

Rețete cu ace de pin pentru o imunitate puternică

 

Rețetele cu ace de pin pentru o imunitate puternică ne oferă medicina populară. Se prepară siropuri, ceaiuri și infuzii.

Siropul de ace de pin este o bautura exceptionala, bogata in caroten si vitamina C, este eficient pentru raceli si in tratarea scorbutului.

Este recomandat în special după o scădere a imunității sau după recuperarea după o boală prelungită. Acele de pin sunt folosite proaspete, de preferință imediat după cules, deoarece în timpul depozitării prelungite unele dintre proprietățile lor vindecătoare se pierd.

Rășina de pin, care se găsește în scoarță, este bogată în substanțe amare și ulei extrem de esențial, care conține terebentină vindecătoare. Prin urmare, pe lângă siropul de pin, preparatele medicinale din pin sunt adesea folosite în medicina populară pentru tratarea bolilor de piele.

De asemenea, scoarța de pin, datorită flavonoidelor sale vindecătoare și a numeroșilor taninuri, este folosită cu mare succes pentru vindecarea rănilor, deoarece oprește sângerarea foarte repede, și are și un efect antiseptic foarte bun.

Cel mai bine este să folosiți scoarța de pin matur.

Retete medicinale cu ace de pin

 

Rețeta 1

Cum se face sirop din ace de pin cu zahăr și miere?

Spălați acele de pin cu apă rece din murdărie și așteptați puțin să se usuce.

Într-un borcan de sticlă, puneți mai întâi un rând de zahăr, pe care se pune un rând de ace de pin proaspăt culese, apoi din nou un rând de zahăr, apoi ace și așa mai departe până la vârful borcanului.

Ultimul strat ar trebui să fie zahăr. Închideți borcanul cât mai strâns posibil și duceți-l într-un loc însorit pentru a dizolva puțin zahărul.

Va dura cel puțin 40 de zile până se topește complet și începe să folosești sirop de ace de pin.

Rețeta 2

Două kilograme de ace de pin proaspete se pun la fiert în 9 litri de apă, se acoperă și se lasă să stea în următoarele 48 de ore. Se strecoară apoi totul printr-un prosop și se amestecă bine.

Adăugați un kilogram de zahăr și 0,5 kg de miere. Fierbeți scurt și încă cald turnați în recipiente de sticlă potrivite (nu sticle), care trebuie închise ermetic cu hârtie de copt dublă sau celofan.

Dacă decideți să utilizați miere – nu zahăr alb, să știți că atunci siropul se strică puțin mai repede și trebuie să-l păstrați la frigider. În plus, mulți adaugă câteva felii de lămâie la această rețetă.

Ceai de ace de pin

Luați vreo douăzeci de ace de pin din vârfurile crenguțelor și spălați-le bine cu apă rece. Tăiați-le bine și adăugați-le în apă clocotită și gătiți timp de cincisprezece minute.

Când s-a evaporat o treime din lichid, se ia de pe foc. Acoperiți și lăsați deoparte să se răcească aproximativ treizeci de minute. Se strecoară ceaiul rezultat din ace de pin, se adaugă miere și puțin suc de lămâie.

Cură de pin pentru gută și reumatism

Strângeți 30 de grame de ace de pin proaspete și fierbeți-le cu un litru de lapte fierbinte. După o oră, strecoară bine și bea băutura pe tot parcursul zilei.

 

 Sursa




Categorii