Remedii naturiste

Cele mai eficiente plante în terapia cancerului de colon. Rapiţa şi ceaiul verde au efect de protecţie contra cancerului

 

 

Cele mai eficiente plante în terapia cancerului de colon. Rapiţa şi ceaiul verde au efect de protecţie contra cancerului

 

 

Studiile de specialitate din ultimii ani arată că o alimentaţie bogată în fructe, legume şi fibre vegetale celulozice reduce, în mod semnificativ, riscul apariţiei cancerului de colon. De asemenea, tratamentele naturiste sunt de mare ajutor, atât prin efectul direct asupra bolii canceroase, cât şi prin stimularea capacităţii imunitare a organismului în lupta împotriva agresiunii unor factori cancerigeni, interni sau externi.

În tratamentul cancerului de colon, efecte benefice au curele cu sucuri naturale din fructe şi legume proaspete (timp de două luni), precum şi laptele dulce şi acru, ştiind că lactoza stimulează activitatea bacteriilor, care asigură protecţia mucoaselor intestinale.

Zilnic se recomandă a se consuma:

– legume proaspete, cum ar fi: salată verde, spanac, pătrunjel, păstârnac, morcov, ţelină, sfeclă roşie, varză albă şi roşie, broccoli, conopidă, tomate, cartofi copţi, ridichi, fasole verde şi fasole cu bobul mare, mazăre verde, bame, linte, napi, gulii, usturoi, ceapă, creson şi hrean;

– fructe proaspete (piersici, cireşe, mere roşii, pere, struguri roşii, pepene verde, coacăze, căpşuni, mure, dude, zmeură, afine, nuci, portocale, lămâi, grepfruturi roşii, curmale, migdale, stafide, rodii);

– alimente cu fibre celulozice care nu sunt digerate în stomac şi au efecte protectoare asupra mucoaselor intestinale, prin evitarea constipaţiei, grăbirea eliminării materiilor fecale din colon şi reducerea timpului de contact al unor factori cancerigeni cu mucoasa intestinală.

Necesarul de fibre alimentare nedigerabile, cu efecte atât preventive, cât şi curative, ar fi de 16-30 de grame pe zi.La aceste alimente, cu efecte favorabile se pot adăuga: pâine integrală, germeni de grâu, tărâţe, orez, soia, carne slabă de peşte şi pui, lapte acru degresat, brânzeturi nefermentate de vacă sau capră, ouă proaspete (2-3 pe săptămână), miere de albine şi drojdie (30-50 g pe zi).În locul grăsimilor animale se vor folosi uleiurile vegetale de măsline, floarea-soarelui, porumb, soia şi dovleac, obţinute prin presare la rece şi în cantităţi reduse.Să nu se neglijeze usturoiul, care dă rezultate foarte bune în cancerele de stomac şi colon dacă se consumă zilnic câte 2-3 căţei cruzi sau ca mujdei pe o perioadă limitată, în funcţie de toleranţa fiecărei persoane.

O propunere de regim alimentar adecvat implică zilnic 4-5 mese care constau din:

– la trezire se bea o cană cu bulion de cartofi fierţi cu legume şi adaos de tărâţe şi seminţe de in;

– la micul dejun se consumă lapte acru cu tărâţe, seminţe de in sau făină de urzici şi măceşe, urmate de fructe proaspete;

– la dejun se consumă cartofi copţi, lapte acru, o felie de pâine integrală, legume crude, usturoi şi ceapă, suc de legume crude, varză acră nesărată şi zeamă de varză acră diluată;

– la ora 17:00 se bea un ceai cu pâine integrală;

– la cină se repetă alimentaţia de la prânz.

În primele zile de regim se consumă puţină hrană şi apoi se trece la cantităţi normale cu supe de pasăre, supe de morcov sau de orez, brânză de vaci, spanac fiert, grâu încolţit (100 g/zi), salată de sfeclă roşie, morcov sau castraveţi, sucuri de legume proaspete în amestec (morcov, sfeclă roşie, ţelină, păstârnac, pătrunjel rădăcini), luate dimineaţa pe stomacul gol, având rol de oprire a multiplicării celulelor canceroase.Vitaminele naturale au efecte deosebite în prevenirea şi combaterea cancerelor de colon, rect, stomac şi ficat. În primul rând sunt benefice vitaminele antioxidante (A, C, E) care distrug radicalii liberi declanşatori ai tumorilor maligne, dar şi vitamina B6, care protejează pe femei de cancer de colon, mai ales pe acelea care consumă mai mult de 30 de grame alcool pe săptămână.

Tratamentul fitoterapeutic

Efectele favorabile ale unor plante medicinale sunt datorate principalelor componente biochimice:

– flavonoidele, care inhibă activitatea substanţelor cancerigene şi împiedică metastaza celulelor maligne;- carotenoizii, care protejează organismul de apariţia cancerului de colon;

– terpenele din uleiurile eterice, care blochează acţiunea unor agenţi cancerigeni, având acţiune puternic antioxidantă;

– beta-carotenul, un puternic antioxidant cu rol de protecţie anticancerigenă şi un recunoscut inhibitor al celulelor maligne;

– vitaminele antioxidante C, E, A, distrug radicalii liberi, previn apariţia cancerelor la nivelul tubului digestiv şi blochează procesul de metastază spre alte organe;

– sărurile minerale (seleniu, magneziu, siliciu) previn apariţia cancerului;

– acidul folic (vitamina B9) şi acidul elagic previn cancerul de colon şi anihilează efectul unor cancerigeni naturali sau sintetici, care provoacă dereglări haotice la nivel celular;

– sesquiterpenoidele lactonice au efecte antiinflamatoare şi antitumorale, prin oprirea diviziunii celulelor în interfază.

Rapiţa şi ceaiul verde au efect de protecţie contra cancerului

Cu efecte imunostimulatoare sunt cunoscute multe plante medicinale, preparate în diferite forme.

În consum intern, sub formă de ceaiuri sau tincturi, se mai folosesc:

– gălbenele (Calendula officinalis) – infuzie, luând câte o cană de trei ori pe zi sau tinctură (câte 30 de picături de 3 ori pe zi);

– busuiocul de câmp (Brunella vulgaris) – infuzie, luând câte o cană de două-trei ori pe zi, având efecte anticanceroase la nivelul intestinelor şi stomacului;

– cătina albă (Hippophae rhamnoides), preparată sub formă de ulei, care se consumă câte o lingură de trei ori pe zi, înainte de fiecare masă, cu puţină miere;

– obligeana (Acorus calamus) se consumă sub formă de infuzie sau macerat din rădăcini – câte 30 de picături de trei-patru ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese, având efecte anticancerigene la nivelul colonului şi al organelor adiacente (ficat, pancreas, splină);

– lichenul de piatră (Cetraria islandica) se ia sub formă de pulbere fină (câte 4-6 lin-guriţe pe zi, pe stomacul gol) sau sub formă de tinctură sau de infuzie, având puternice efecte antitumorale la nivelul tubul digestiv;

– menta-broaştei (Mentha arvensis) se consumă câte două-trei căni pe zi la cancerele de stomac şi intestine;- cimbrul de cultură (Thymus vulgaris) se ia ca infuzie (două-trei căni pe zi), pentru efecte deosebite contra tumorilor din stomac şi colon;

– trifoiul roşu (Trifolium pratense) se ia sub formă de pulbere fină (3 grame în puţin vin alb) sau ca infuzie (trei-patru ceaiuri pe zi), cu proprietăţi anticancerigene la nivel colono-rectal şi a altor organe;

– rapiţa (Brassica rapa) se ia sub formă de suc proaspăt, obţinut prin presarea tulpinilor şi a frunzelor (două linguri suc în 250 ml apă), care se fierbe 5 minute şi se beau două-trei căni pe zi, având efecte anticanceroase;

– ceaiul verde (Thea sinensis) are efecte protectoare faţă de diferite tipuri de cancer, inclusiv la nivelul colonului.În tratamente externe se aplică comprese şi cataplasme pe abdomen (de două ori pe zi), folosind bitter suedez, coada-calului, trifoi roşu, gălbenele, tătăneasă, rostopască şi coada-şoricelului.

Sunt recomandate şi masaje locale cu unguente din gălbenele şi tătăneasă.Trebuie arătat că tratamentele fitoterapeutice se fac pe o durată lungă, pentru a împiedica orice recidivă posibilă după un număr de ani.Prin utilizarea acestor reţete elaborate de medicina naturistă, cu respectarea unui regim alimentar strict, se va ajunge la o dezintoxicare certă a aparatului digestiv şi a sângelui, la oprirea procesului de proliferare a celulelor canceroase şi la resorbirea trepta-tă a tumorilor maligne existente în corp.

Produse apicole recomandate în fitoterapie

Produsele apicole au valoare de întărire a organismului, vitaminizare şi calmare în cazul durerilor:

– mierea de albine se poate folosi în toate tipurile de cancer, înlocuind zahărul alb din alimentaţie, care este total lipsit de enzime şi s-a dovedit cu proprietăţi cancerigene. Mierea are proprietăţi cicatrizante, vitaminizante, antispastice, antiseptice, calmante, expectorante şi sedative (tei). Fiind bogată în vitamine naturale, minerale şi aminoacizi, mierea este un adjuvant excelent în tratamentul cancerelor;

– tinctura de propolis 30%: se iau de trei ori pe zi câte două picături la fiecare 5 kg/corp (de ex., la greutatea de 75 kg se vor lua câte 30 de picături), cu 15 minute înainte de mesele principale, într-o cură de minimum 15 zile sau se aplică local pe zona afectată de cancer;

– polenul se ia, într-o cură de 30 de zile, câte două linguriţe pe zi, cu 15-20 de minute înainte de mesele de dimineaţă şi amiază;

– păstura, adunată din faguri, se ia câte trei linguriţe pe zi, înainte de mesele principale, având efecte de stimulare a rezistenţei organismului bolnav de cancer, ciroză şi ascită;

– lăptişorul de matcă are efecte stimulatoare asupra sistemului imunitar, revitalizează şi întăreşte organismul debilitat.

 

Sursa




Categorii