Povesti de viata

Cele trei doamne ale României își serbează ziua! La mulți ani, Angela Similea, Mirabela Dauer şi Margareta Pâslaru!

 

 

 

 

Astăzi le sărbătorim pe trei dintre cele mai valoroase cântăreţe de muzică uşoară din România: Angela Similea (73 de ani), Mirabela Dauer (72 de ani) şi Margareta Pâslaru (76 de ani).

Cele trei doamne ale României își serbează azi ziua! La mulți ani, Angela Similea, Mirabela Dauer şi Margareta Pâslaru!

Astăzi le sărbătorim pe trei dintre cele mai valoroase cântăreţe de muzică uşoară din România: Angela Similea (73 de ani), Mirabela Dauer (72 de ani) şi Margareta Pâslaru (76 de ani).

Loading...

Angela Similea, Mirabela Dauer si Margareta Paslaru s-au nascut in aceeasi zi, 9 iulie, si sub aceeasi stea norocoasa, care le-a desenat o cariera fara egal, transformandu-le in adevarate legende ale muzicii usoare romanesti.

Mirabela Dauer, 72

Mirabela Dauer este un nume in muzica romaneasca ce nu mai are nevoie de vreo prezentare.

Printre cele mai iubite piese ale Mirabelei se numara: „Ce-mi place mie”, „La primavara” (Iuliu Merca), „Esti visul meu”, „Taina noptii”,

„De ce nu-mi spui ca ma iubesti”, „Te-astept sa vii”, „Bine-ai venit, iubire”, „Eu cred in dragoste”, „Multumesc iubita mama”, „Frunza mea albastra”, „Stai langa fruntea mea”, „Morarita”.

Margareta Paslaru, 76

Margareta Paslaru este cantareata si compozitoare de muzica usoara si muzica populara, compozitoare si textiera, actrita de teatru si film.

A ocupat primul loc in clasamentul de popularitate timp de 72 de luni la rand.

Artista a debutat in muzica usoara la Casa de Cultura Grivita Rosie in 1958, acompaniata de Paul Ghentzer. Prima aparitie in public, la varsta de 4 ani si jumatate, a avut loc pe scena Operei in rolul copilului din Madame Butterfly de Puccini.

Ca actrita, Margareta Paslaru a jucat in numeroase filme, dintre care amintim: ”Fumatul strict oprit” (1961), ”Omul din umbra la soare” (1964), ”Mens sana in corpore sano” (1965), ”Impuscaturi pe portativ” (1967), ”BD la munte si la mare”, interpreta vocala „La Marea Neagra” (1971), ”Veronica” (1972), ”Veronica se intoarce” (1973), ”Expresul de Buftea” (1979), ”M0artea domnului Lazarescu” (2005).

Angela Similea, 73

Angela Similea, una dintre cele mai indragite, frumoase si elegante cantarete autohtone din anii ’70 – ’80, s-a indragostit de muzica in copilarie dupa ce a ascultat-o, la un concert, pe Maria Tanase.

Primul succes l-a obtinut in 1970, la Festivalul International „Cerbul de aur”, cand a obtinut Cerbul de Argint. Un an mai tarziu, Angela Similea lansa slagarul lui George Grigoriu, ”Amurgul”, cu care va obtine premiul special al juriului la concursul Ancora Decinului din Cehoslovacia.

Au urmat un loc 2, in 1972, la Festivalul Orfeul de aur din Bulgaria, cu melodia ”Tu esti primavara mea” de Florin Bogardo si premiul I la Festivalul Mamaia, in 1977, pentru ”Un albastru infinit”, piesa compusa de Marcel Dragomir, scrie ziarulmetropolis.ro.

De-a lungul carierei a reusit sa colaboreze cu unii dintre cei mai mari si mai buni compozitori romani: Ion Cristinoiu, Marcel Dragomir, Marius Teicu, Zsolt Kerestely, Temistocle Popa, Dan Iagnov, Marian Nistor, Florin Bogardo, Adrian Enescu, George Grigoriu.

Melodia „Sa m0ri de dragoste ranita”, compusa de Marcel Dragomir, pe versurile lui Aurel Storin, a fost declarata „melodia secolului al XX-lea” de catre public, cu ocazia galei organizate de TVR 2, in 2000.

 

Sursa: Simpaticul
Categorii