Checuri

Chec cu smântână ”Cenușăreasa” – o prăjitură mai gustoasă decât oricare alta!

 

 

 

 

Checul din aluat fin și aerat pe bază de smântână este cu siguranță unul din cele mai speciale deserturi. Atât de pufos și gustos, încât se topește în gură. Nu ratați ocazia de a pregăti una din cele mai delicioase prăjituri de casă, din cele mai accesibile ingrediente. Checul este perfect pentru a fi servit la micul dejun, în calitate de gustare sau la cina de familie.

Ingrediente:

– 1 pahar de smântână

– 1 pahar de zahăr

– 2 ouă

– 1 pahar de făină

– 1 linguriță praf de copt

– 1 linguriță de zahăr vanilat

– 1 priză de sare

– unt

 

Mod de preparare:

1. Într-un bol, bateți ouăle cu zahărul. Obțineți o spumă albă.

2. Adăugați smântâna și amestecați.

3. Treptat, adăugați făina cernută cu praful de copt și sarea. Amestecați cu grijă, într-o singură direcție, mișcând spatula de sus în jos. Astfel, aluatul va fi pufos și aerat.

4. Turnați aluatul într-o formă de copt, unsă cu unt. Nivelați-l.

5. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade pentru aproximativ 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Decorați după gust.

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul




Categorii