Checuri

Chec glazurat cu ciocolata

 

 

 

 

Dacă nu ai timp să prepari o prăjitură complicată, dar ai chef de ceva dulce, acest chec glazurat este salvarea din bucătărie.

 

Ingrediente :

5 ouă

1 cană zahăr

Loading...

5 linguri ulei

1 cană făină

2 linguri cacaoImagini pentru negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

1 esenţă de vanilie

1 praf de sare

Pentru glazură:

100 g ciocolată

2-3 linguri lapte

3 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Baţi albușurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi zahărul și baţi până se topește. Baţi gălbenușurile cu uleiul și esenţa și le adaugi peste albușuri, mixând continuu. Presari făina pe toată suprafaţa compoziţiei și amesteci ușor, cu o lingură de lemn, de jos în sus.

Împarţi compoziţia în două. Într-o parte încorporezi cacaua ușor, iar cealaltă rămâne albă. Ungi și tapetezi o tavă de cozonac cu striaţii (sau normală) și torni compoziţia cu cacao, iar pe mijloc, dintr-un capăt în altul, compoziţia albă. Introduci forma în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 45-50 de minute. Îl lași să se răcească, după care îl răstorni.

Amesteci ciocolata rasă cu laptele și uleiul și le topești pe ­baie de aburi. Așezi checul răsturnat (striaţiile vor fi deasupra) pe un grătar și îl îmbraci în glazura de ciocolată. Îl lași ­până se întărește glazura, după care îl tai felii.

 

Pofta buna ! 

 

  Sursa ziaresireviste
Categorii