Ingrediente:
Drojdie uscată – 1 linguriță.
Zahăr – 1 linguriță
Lapte – 120 ml
Apă – 120 ml
Ou – 1 buc.
Sare – 1,5 lingurițe.
Unt – 1 linguriță
Ulei de floarea soarelui – 40 ml
Făină de grâu – 2,5 căni
Carne tocată de vită – 150 g
Piper negru (măcinat) – 0,5 lingurițe.
Ardei roșu măcinat – 0,5 lingurițe.
Ceapă – 1 buc.
Amidon – 0,5 lingurițe.
Brânză tare, cascaval – după gust
Mod de preparare:
Turnați drojdia uscată și zahărul cu lapte cald și apă caldă, amestecați.
Se toarnă albușul de ou și uleiul. Adăugați făina și 1 linguriță. l. sare, frământă aluatul.
Amestecați untul în aluatul de drojdie. Acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l să crească.
Pentru a prepara umplutura, amestecați carnea tocată cu ceapă tocată, amidon, sare și două tipuri de piper.
Rulați biluțe mici din umplutura de carne și așezați-le pe o farfurie.
Frământați aluatul crescut pe o suprafață înfăinată.
Împărțiți aluatul în 12 bucăți, rulați fiecare bucăți într-o bilă. Acoperiți aluatul cu folie alimentară și lăsați-l să crească într-o tavă de copt.
Faceți o gaură în centrul fiecărei chiftele și așezați chiftelele acolo.
Puneți câte o felie de brânză tare pe fiecare chiflă, ungeți chiflele cu gălbenuș de ou. Coaceți la 180°C până se gătește.
Îmi plac mult mai mult aceste chifle deschise cu umplutură de carne tocată decât varianta închisă cu umplutura înăuntru.
Datorită gălbenușului, produsele de patiserie ies frumoase și rozalii. Iar feliile de brânză completează perfect gustul chiflelor!
Pofta buna!
https://zhyttia.com.ua/drizhdzhovi-bulochky-z-farshem-u-duhovtsi/