Flori si gradina

Cinci plante de apartament ce ne pot scapa de toxine

 

 

5 plante de apartament ce ne scapa de toxine

 

 

Nimic nu este mai greu și mai ușor totodată ca achiziționarea unui cadou. Aparent, dacă persoana în cauză este mai apropiată, și căutarea cadoului în cauză devine mai dificilă. Gradul de implicare emoțională în achiziționarea unui cadou devine adesea propriul nostru inamic. O soluție salvatoare, ar fi un buchet de flori sau cumpararea unor flori de apartament în ghiveci. Trandafiri, zambile, ghiocei, zambile, iar lista florilor ornamentale poate continua. Mare atenție la ideea buchetului, a culorilor și a formelor. Dacă nu știi sigur ce ii place persoanei în cauză, ai putea încerca o plantă la ghiveci, sau măcar niște flori de cameră care să reziste în orice perioadă, aproape la fel de bine că florile artificiale.

Dacă optezi pentru varianta ghivecelor de flori, alege niște flori decorative care să-și ajute noua familie. Noi vă recomandam câteva plante care sunt extrem de ușor de îngrijit, dar și foarte folositoare pentru noile gazde.

Bambus (Dracaenei Sanderiana)

O plantă de apartament bună dacă aveți animale de casă, plus că poate fi luata atât ca buchet, cât și ca aranjament în sine (eventual într-un ghiveci). Un cadou deosebit pentru orice locuință, bambusul este cunoscut pentru capacitatea de a filtra aerul de agenți nocivi. Este destul de ușor de îngrijit, dacă țineți minte să-i dați apă distilată sau plată (care să nu conțină clor) și să o păstrați la o sursă de lumină. Bun în perioade friguroase, bambusul ar trebui totuși ținut la temperaturi de peste 15 grade. Dacă îi mai povestiți cadorisitului și de credință cum că bambusul ar aduce bunăstare și liniște, această plantă exotică devine o felicitare ce nu va trece neobservată.

Gerbera (Gerbera jamesonii)

Această plantă este cunoscută pentru puterea sa de a izgoni substanțe nocive. Venită tocmai de pe îndepărtatul continent african, aceasta floare este extrem de rezistentă și de frumoasă. In plus, nu este toxică în nici un fel și ne aduce aminte de frumusețea zilelor însorite de vară și de căldura soarelui. Simbol al optimismului și bucuriei, această plantă poate fi găsită atât în buchet cât și în ghiveci. Trebuie ținut minte că această floare are nevoie de soare și ar trebui ținută la temperaturi de peste 10 grade C.

 

Imagini pentru decoração com gerberas

Planta-păianjen (Chlorophytum comosum)

Acesta este un păianjen pe care chiar ai vrea să-l ții în casă. O plantă extrem de ușor de îngrijit, potrivită chiar și pentru cel mai uituc proprietar, această frumusețe verde este cunoscută pentru purificarea aerului. Un filtru natural pentru aerul apartamentului, această plantă va absorbi excesul de formaldehida și de CO2. Este ideală în timpul iernii și rezistă chiar si la temperaturi constante de minim 10 grade C, că să nu mai spunem că nu este toxică pentru animalele de companie.

Planta dracului (Dracaena marginata)

Cunoscută ca fiind foarte rezistentă, această plantă cu iz demonic, nu este potrivită pentru o familie cu animale de companie. Deși face minuni pentru calitatea aerului, frunzele acestei plante sunt destul de dăunătoare pentru animalele de companie. Dacă știți pe cineva fără pisici sau câini, aceasta ar putea fi planta potrivită.

Limba soacrei (Sansevieria trifasciata ‘Laurentii’)

Este o plantă de apartament ce poate fi așezată în (surpriză) baie, de exemplu. Chiar dacă sună destul de ciudat și dacă mulți nu ar vrea să aibă o soacră în casă, aceasta este cea mai puțin pretențioasă soacră. Nu are nevoie de prea multa atenție sau de îngrijiri speciale. In plus, face minuni pentru calitatea aerului. Cine nu ar vrea așa o soacră?

 

Imagini pentru planta espada

 

Speram că alegerile noastre v-au inspirat

 

Sursa : idei D design
Categorii