Ciorbe, supe si borsuri

Ciorbă de fasole verde şi smântână

 

 

Ciorbă de fasole verde

 

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • 3 pahare fasole verde tăiate,
  • 4 roşii,
  • 2 ardei graşi,
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • 1 rădăcină pătrunjel (ţelină),
  • ½ pahar smântână,
  • 2 ouă,
  • 2 pahare de borş acru sau un pic de sare de lămâie,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • 1 ardei iute,
  • leuştean verde,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.

 

Mod de preparare:

În apă clocotită se pune fasole verde tăiată, apoi morcovul, pătrunjelul, ceapa, ardeii graşi – toate tăiate cuburi mici – şi se fierb 10-12 minute.

Se adaugă roşiile, curăţate de pieliţă şi mărunţite, leuşteanul, borşul, sarea şi piperul negru.

Peste 5-7 minute se adaugă ouăle, bătute cu smântână.

Se fierbe încă puţin, fără să clocotească.

Se condimentează cu ardei iute mărunţit şi cu verdeaţă.

Se serveşte cu smântână.

 

Pofta buna!

 

Sursa




Categorii