Ciorbe, supe si borsuri

Ciorbă ţărănească din carne de vită cu legume la cuptor

 

 

Ciorbă ţărănească din carne de vită cu legume la cuptor

 

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită,
  • 6 pahare apă,
  • ¼ căpăţână de varză albă,
  • 6 cartofi,
  • 2 morcovi,
  • 2 rădăcini de pătrunjel,
  • 4 roşii,
  • 2 cepe,
  • 4-6 ciuperci shampignons,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 ou,
  • 2 linguri smântână,
  • 2 pahare borş,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • cimbru verde,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel,
  • foi de dafin.

 

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata. Legumele se taie: cartofii – cuburi, varza – pătrăţele, morcovii, ceapa, pătrunjelul, ciupercile – pai. Varza se pune la fundul oalei, deasupra se pun cartofii, se presară cu ceapă, morcov, pătrunjel şi ciuperci. Carnea se pune deasupra. Se toarnă bulion, se aco­peră cu un capac şi se dă la cuptor. Se fierbe până este gata, periodic în bulion, turnându-se borşul fiert. Cu 10 minute înainte de a fi gata, se pune sarea, foile de dafin, piperul şi cimbrul. Se toarnă oul bătut cu smântână la sfârşit şi se scoate din cuptor.

 

Pofta buna!

 

Sursa




Categorii