Creme si Budinci

Clafoutis cu cireșe dulci – desert cremos și gingaș

 

 

 

 

Clafoutis-ul cu cireșe este unul dintre cele mai populare deserturi franceze, care se aseamănă cu o clătită cu fructe la cuptor. Această prăjitură franțuzească este densă, extrem de aromată și proaspătă datorită cireșelor. Este perfectă pentru sezonul de cireșe și este absolut uimitoare.

Ingrediente:

600 g Cireșe
45 g Unt
4 bucăți Ouă
240 ml Lapte
100 g Făină
0.25 linguriță Sare
100 g Zahăr
0.5 linguriță Esență de vanilie
1 lingură Zahăr pudră

Mod de preparare:

  1. Puneți într-un bol cireșile și scoteți-le sâmburii. Ungeți tavă de copt (diametrul 26 cm) cu o lingură de unt și presărați 2 linguri de zahăr. Puneți cireșile în tavă.
  2. Într-un bol amestecați ouăle, zahărul rămas și sarea. Adăugați făina, esența de vanilie, laptele și restul untului topit. Omogenizați conținutul. Turnați amestecul obținut în tava cu cireșe.
  3. Coaceți desertul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C timp de 45 minute. Decorați prăjitura cu zahărul pudră.
  4. Savurați cu plăcere!

Pofta buna!

 




Categorii