Flori si gradina

Copaci care merită plantați pe lângă casă, aduc bunastare în casa

 

 

Copaci care merită plantați pe lângă casă, aduc bunastare în casa

 

 

Toată lumea încearcă să planteze mai mulți copaci pe lângă casa lor. Și este corect. Nu numai că creează o nuanță confortabilă și dau roade. Potrivit credinței populare, copacii sunt simboluri ale sănătății, fertilității și prosperității.

Ce ar trebui să fie plantat lângă casă?

În primul rând, plantați un cireș. Este nepretențios, dar primăvara înflorește frumos, iar vara se coc fructe gustoase și sănătoase. Este un simbol al prosperității și aduce noroc.

Din punctul de vedere al atragerii bogăției materiale, cel mai bine este să faci un foc în timpul copacului înflorit.

Trebuie să plantați un ienupăr în fața casei

Conform legendei, aceast copac este capabil să lupte împotriva forțelor malefice. Și pentru a curăța casa de energie negativă, trebuie să ardeți periodic mai multe ramuri de ienupăr în șemineu sau în sobă.

Măceșul este foarte frumos primăvara

Dar este renumit nu numai pentru florile sale parfumate și fructele sănătoase. Măceșul este iubit de vrăjitori și magi, deoarece această plantă simbolizează dragostea, pasiunea și legăturile puternice de familie.

Are un efect pozitiv asupra oamenilor.

Poate fi numită „psiholog verde”, pentru că ajută la depășirea melancoliei, depresiei, temerilor fără cauză și anxietății. Acești copaci ajută la restabilirea echilibrului mental. Și toamna sunt pur și simplu irezistibili!

Este util să plantați salcâm lângă casă

Există un semn potrivit căruia acest copac parfumat îi ajută pe bărbați și femei să scape de infertilitate. De asemenea, îmbunătățește starea de spirit și ameliorează stresul.

Puțini oameni sunt indiferenți la păr.

Dar acestea nu sunt doar fructe delicioase! Părul este un simbol al longevității, iubirii și maternității. Când este plantat lângă casa ta, energia lui pozitivă te va ajuta să-ți faci prieteni cu ușurință.

Molidul

Mulți consideră că este un vampir energetic, iar în unele locuri sunt siguri că îi alungă pe bărbați din casă. S-au temut chiar să-l planteze lângă casa proaspeților căsătoriți, pentru a nu-i priva de moștenitori. Dar toate acestea pot fi numite speculații inactive. Da, molidul absoarbe energia, dar numai vara. Iarna, o împărtășește cu generozitate. În plus, molidul protejează familia de certuri, reglează emoțiile și curăță plămânii. Și totuși, nu este recomandat să îl plantați lângă casă, ci dintr-un motiv complet diferit, rădăcinile puternice ale acestui copac pot deteriora grav fundația casei.

În multe regiuni, este obișnuit să plantați viburnum lângă casă. Și este corect!

Această plantă medicinală nu numai că calmează sistemul nervos: este folosită și pentru tratarea anumitor boli.

De asemenea, puteți planta un arțar lângă casă

Se crede că elimină energia negativă, ducând la mai puține certuri în familie. Acest copac aduce longevitate, dragoste și prosperitate în casă. Cei care au un arțar care crește lângă casa lor vor fi întotdeauna calmi și încrezători.

Rândanele sau cenușa de munte  are calități pozitive

Protejează casa de energia negativă, spiritele rele și vrăjitoria rea. Ajută la controlul sentimentelor și le arată doar atunci când este necesar. Dar pentru femeile după 40 de ani, aduce o a doua tinerețe. Arborele este cel mai bine plantat lângă ferestre.

Mărul

Se credea că aduce frumusețe, farmec și fericire vieții de familie. Multe credințe asociază mărul cu tinerețea eternă și longevitatea.

 

Sursă
Categorii