Creme si Budinci

Cremă fiartă de albușuri – o rețetă mai bună nu vei găsi!

 

 

 

 

Vă prezentăm rețeta unei creme delicioase de albușuri. Aceasta se obține deosebit de fină, delicată și își menține foarte bine forma. Din cele mai banale ingrediente și într-un timp record, veți prepara o cremă deosebită, cu care prăjiturile de casă vor fi mereu foarte apetisante și apreciate la cel mai înalt nivel.

 

Ingrediente:

-200 g de zahăr

-100 ml de apă

-4 albușuri

 

 

Mod de preparare:

1. Într-o cratiță, amestecați apa cu zahărul. Puneți cratița pe foc și fierbeți siropul (la foc mic) timp de 30 de minute. Faceți testul ”biluței”. Turnați puțin sirop într-un vas cu apă rece – dacă din sirop puteți forma o bilă, atunci acesta este gata.

2. Bateți albușurile (reci) până veți obține o spumă cu vârfuri stabile. La dorință, puteți adăuga o priză de sare.

3. Cu un jet subțire, turnați în spuma de albușuri siropul fierbinte (nu clocotit). Amestecați cu ajutorul unui mixer, timp de 10 minute.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

 

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul




Categorii