Creme si Budinci

Crema pe care multe gospodine o prefera – E si buna, se si face rapid

 

 

 

 

În orice familie, atunci când vine vorba despre deserturi, mai exact despre cremele din prijituri, de cele mai multe ori se întâmplă în felul următor: unii preferă ciocolata, alții nici nu mănâncă din produs dacă acesta are orice altceva decât vanilie.

Și pe bună dreptate. Pentru că vanilia pote fi folosită în aproape orice tip de desert, indiferent de forma ei. Iar crema din vanilie este una dintre cele mai bune creme care s-au inventat până la această oră.

Este potrivită atât pentru pișcoturi cât și pentru înghețată și nu numai, iar gustul său rămâne la fel de delicios.

Ca orice desert cu o istorie atât de lungă, crema de vanilie are un secret care a ajutat-o să reziste în timp. Foarte puțini cofetari recunosc, dar este vorba despre untul din compoziția cremei care trebuie să fie moale.

Chiar dacă specialiștilor le iese mai bine, totuși o poți face și tu cu același succes chiar la tine acasă, cu ingrediente obișnuite.

 

Ingrediente:

200 de grame de unt moale,

100 de mililitri de lapte,

4 linguri de zahăr,

2 ouă,

vanilie, și coniac după gust.

 

Mod de preparare:

Ar fi bine să ai suficient timp să îți pregătești toate produsele ca acestea să se obișnuiască cu temperatura camerei.

Pentru început, bate împreună zahărul, ouăle și vanilia. Adaugă câte puțin dincantitatea de lapte și mai amestecă în vas. Și agită-l ca să nu ai niciun cocoloș.

După aceea, pune acest amestec într-o cratiță și pune-o la foc mix sau dacă vrei o poți pune și la baia de aburi. Dar este important să ții focul mic.

Ai grijă să supraveghezi în permanență aragazul și să amesteci mereu în cratiță ca să nu ți se îngroașe conținutul ei.

Și să nu o lași să ajungă la punctul în care începe să fiarbă. După aceeea amestecă și untul până când devine foarte pufos și adaugă peste el compoziția cu ou și cu lapte.

Ultimul pas este să adaugi vanilia și coniacul după gust, atât cât e nevoie. Dacă îți place mai mult, poți înlocui coniacul cu romul.

Dar ai grijă ca indiferent de alegerea ta, băuturile folosite să fie din celea care se folosesc exclusiv pentru gătit și nu băutura în sine.

Cu ajutorul acestei creme poți să faci o serie foarte lungă de prăjituri. Toate vor ieși foarte bune în principal datorită texturii fine a cremei din vanilie.

După ce o vei testa în suficient de multe produse vei renunța la alte variante de creme pe care le mai cunoașteai.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Sufletul Romaniei
Categorii