Retete de Mancaruri

Cuib de cartofi cu ciuperci și usturoi în sos de smântână

 

 

 

 

Ingrediente:

10 cartofi,

50 ml de lapte,

200 g ciuperci,

1 morcov,

3 catei de usturoi,

1 ou,

3 linguri de smantana,

sare, piper,

ceapa verde pentru decorare.

 

 

Mod de preparare:

Curatam cartofii si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert in timp ce pregatim umplutura de ciuperci. Ciupercile se taie cubulete (mai mari putin) si se calesc.  Se adauga usturoiul pisat si se caleste impreuna cu ciupercile. Cand incep sa scada, adaugam sare si piper si cele 3 linguri de smantana.

Dupa ce au fiert cartofii, ii pasam si formam cosulete.  Le punem pe o hartie de copt si le lasam la cuptor timp de 20 min la 170 de grade. Dupa ce observi ca incep sa se rumeneasca, se scot din cuptor si se umplu cu umplutura de ciuperci. Se ung cu ou si se mai lasa la cuptor 15-20 minute pana cand prind o crusta si se rumenesc.

 

 

Pofta buna!

 

 Sursă




Categorii