Sfaturi utile

Cum cureți mașina de spălat fără sa folosesti produse chimice. Ieftin, natural și rapid

 

 

 

 

Masina de spalat este unul dintre cele mai folositoare obiecte. Cu totii ne dorim ca acestea sa tina cat mai mult.

Din cauza calitatii apei, in unele zone apa este dura sau plina cu impuritati. Instalarea unui filtru de apa este destul de costisitoare.

Calcarul din apa are efecte din cele mai nocive la nivel de componente ale masinii de spalat, mai ales daca pentru protejarea acesteia nu este folosit niciun fel de produs care sa impiedice formarea particulelor albe, solide, cunoscute tuturor sub numele de depuneri de calcar.

In comert se gasesc tot felul de produse special create pentru curatarea masinii de spalat, insa din fericire, poti prepara chiar acasa la tine o astfel de solutie, din produse existente in bucatarie, produse ecologice si foarte ieftine. Se pot folosi si alte produse, dar acestea nu se clatescdefinitiv de pe haine.

Iata cum puteti face acest lucru natural, fara sa afectati mediul inconjurator si sanatatea oeganismului.

Sarea de lamaie- Pentru o masina de spalat cu o capacitate de 3,5 kg rufe este necesar sa folositi 4 pliculete cu sare de lamaie.

Pentru o capacitate mai mare mariti doza. Se pune sarea de lamaie in compartimentul pentru detergent. Fixati masina pentru un ciclu de spalare la temperatura maxima.

Se poate folosi chiar sucul natural de la lamaie. Acesta curata petele de rugina, igienizeaza si improspateaza interiorul masinii.

Solutia de otet. Incalzeste bine un litru de otet alb, dar nu in clocot, pe care o versi in cuva de spalat.

Adauga un plic de bicarbonat de sodiu si porneste masina la cel mai scurt timp si temperatura maxima. La finalul tratamentului, interiorul masinii de spalat va fi perfect igienizat, dezinfectat si lipsit de orice mirosuri.

 

Sursa: PentruEa
Categorii