Sfaturi utile

Cum elimini rugina fara chimicale – Iata 4 metode la indemana oricui

 

 

 

 

 Petele de rugina reprezinta o problema care apare atat in cazul cazilor si a chiuvetelor mai vechi, dar si atunci cand vine vorba despre produse mai noi de acest tip. Problema petelor de rugina este din ce in ce mai suparatoare pentru multe gospodine, deoarece aceste pete pot fi indepartate destul de greu, indiferent cat de scumpe produse ar cumpara de la supermarket dar cat de puternici ar fi detergentii chimici.

In limbaj chimic, rugina nu este altceva decat oxid de fier. Mai exact, oxidul de fier este format dintr-o molecula cu doi atomi de fier si trei de oxigen, ce se formeaza in urma unui proces electrochimic numit COROZIUNE. In cele mai multe cazuri, aceste probleme apar din cauza racordurilor defectuoase, din cauza apei prea dura sau care este bogata in fier.

Daca vrei sa scapi pe rugina din casa, fie ea de pe tevile pe la chiuveta din bucatarie, de la cele din baie, de pe cada din baie sau cine stie ce alt obiect din locuinta, trebuie sa stii ca exista mai multe solutii pe care le poti pune in aplicare extreme de usor, fara sa fie nevoie de ajutorul unui instalator ori de inlocuirea obiectelor din casa alterate.

 

Cum scapam de rugina? Iata, este foarte simplu:

 

Borax cu zeama cu lamaie

Pentru a scapa de inesteticele urme de rugina de pe cada sau chiuveta, este suficient sa faci o pasta din zeama de lamaine amestecata cu borax! Dupa ce vei freca bine zonele alterate, cada si chiveta ta vor fi luna si bec!

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este aliatul tau sigur intr-o sumedenie de probleme de care poti sa te lovesti in casa. Si in cazul obiectelor ruginite este un ajutor de nadejde! Cum procedezi? Amesteza putina apa calduta cu bicarbonatul de sodiu pana cand se formeaza o pasta, aplica pe zonele ruginite si lasa sa actioneze pana la 20 de minute. La final freaca cu o perie.

Apa minerala

Da, ai auzit bine, apa minerala! Daca vasul tau de toaleta prezinta urme usoare de rugina in zonele in care ajunge apa, toarna apa minerala din belsug peste aceste suprafete, repeta actiunea de cateva ori! Este un truc simplu extreme de simplu eficient. Insa tine minte ca apa trebuie sa fie destul de puternic carbogazificata.

Lime sau lamaie cu sare

Presara sare pe zonele afectate, dupa care stoarce peste zeama de la un lime sau de la o lamaie. Lasa sa actioneze cateva ore apoi freaca intreaga suprafata cu putina coaja rasa (ce a ramas dupa ce ai stors fructele). Evita sa folosesti obiecte prea abrazive, pentru ca acestea pot favoriza si mai mult corodarea.

Sursa: News EQY
Categorii