Flori si gradina

Ingrijirea muscatelor acasa. Cum acceleram inflorirea acestora

 

 

Ingrijirea muscatelor acasa. Cum acceleram inflorirea acestora

 

Originare din Africa de Sud, cu pana la 400 de specii diferite, incanta Europa de la sfarsitul secolului al XV-lea. Fiecare casa a avut, macar o data, o muscata.

Infloreste tot anul, iubeste lumina soarelui, vara trebuie udata la cel mult 2 zile si iarna udarea este intrerupta. Intra in stagnare de la mijlocul lunii noiembrie pana la inceputul primaverii. Transplantarea nu este necesara decat daca ghiveciul este prea mic, se face la inceputul perioadei de crestere.

Se reproduce pein seminte sau prin butasi. Ca daunatori, le pot afecta afidele si acarienii. Cea mai crunta boala a lor este putrezirea radacinilor, cand nu se mai pate face nimic pentru planta.

Muscata este una dintre cele mai populare plante de interior, care nu necesita un efort special pentru crestere. Cu toate acestea, exista cateva metode de ingrijire care vor face planta sa se dezvolte mai repede si mai frumos.

Iarna trebuie puse in interiorul unei camere unde temperatura nu e mai mica de 10 grade C. Sunt plante care adora soarele, deci imediat ce temperatura nu mai scade noaptea sub 15 grade celsius trebuie puse afara.

Pentru o inflorire contiua, florile ofilite trebuie eliminate, astfel incat substantele hranitoare sa se concentreze pe noii bumbi.

Un pansament bun pentru muscate este iodul, amestecati 1 picatura de iod cu 1 l de apa. Udati plantele cu acest ingrasamnat lichid o data la 2 saptamani de la inceputul lunii aprilie pana in noiembrie. Dupa un astfel de ingrasamnat, muscatele vor inflori din abundenta.

Toamna trebuie taiati lastarii care sunt prea mari, trebuie lasate tulpinele cu 6-7 frunze. Indepartati lastarii care nu cresc din radacina. Primavara pot fi taiati din nou, lasand doar cativa muguri pe tulpina. Ramurile taiate le puteti folosi ca butasi pentru inmultire.

In cazul in care muscatele au daunatori, spalati frunzele din abundenta cu o infuzie de musetel sau tutun.

Daca frunzele se ingalbenesc, inseamna ca planta nu are destul apa sau ca vasul i-a ramas mic. O cauza des intalnita este neadaptarea la schimbare.

Daca muscata nu infloreste inseamna ca temperatura este inca prea scazuta. Lipsa luminii este o alta cauza intalnita. Ghiveci prea spatios pentru muscata, se vor dezvolta mai mult radacinile decat partea superioara a flroii.

 Sursa




Categorii