Credinta

Cum își alege viitorii părinți sufletul unui copil? Influența Karmei asupra deciziei. Aviz părinților!

 

 

 

 

Îi iubim, îi respectăm, nu ne putem concepe viața fără ei. Și totuși măcar așa, din când în când, când nu suntem pe aceeași lungime de undă cu ei, ne spunem că, dacă ar fi fost după noi, ne-am fi ales altfel de părinți. Și-i facem pe maeștrii multor tradiții spirituale să zâmbească îngăduitor. Ei știu. Și este momentul să aflăm și noi: chiar ne-am ales părinții. Cu mult înainte ca ei să ne fi conceput, potrivit noulpamant.ro

Nu este vorba despre o alegere rațională, ci despre un soi de atracție electromagnetică – explică doctorul Christophe Massin, psihiatru și psihoterapeut (”Le bébé et l’amour” – ”Bebelușul și iubirea”). ”O conștiință non incarnată se simte atrasă în mod irezistibil de către un anume cuplu de părinți, nu sub forma lor fizică, ci mai curând ca energie degajată de către fiecare dintre ei”.

Opțiunile sunt dirijate karmic

Este o atracție produsă prin vibrații, emanații emise de către viitorii părinți, ”dirijate” de legăturile karmice. Aceste legături ne cheamă să regăsim ființele cu care avem conflicte de depășit sau mari iubiri de consumat. Adeseori, sufletul copilului alege o calitate pe care vrea să o exprime în mod special și/sau să o stimuleze la părinții săi ori la anturajul apropiat – compasiunea, de exemplu, toleranța, iubirea universală…

Loading...

Tot răul este spre bine

”Fiecare membru al familiei noastre este acolo pentru a ne ajuta să revelăm, dezvoltăm sau transcendem un aspect din noi înșine”, spune terapeutul Sophie Guedj Metthey (”Vivre et transmettre le meilleur pendant sa grossesse” – ”Cum să trăiești și să transmiți plenar în timpul sarcinii”).
Deci, dacă am fost abandonați, în copilărie, ar fi cazul să pornim pe pista experienței abandonului, căutate și asumate cu mult înainte de a fi (re)venit în această lume. Dar de ce ne-am fi dorit o experiență atât de dură? Pentru că aveam (avem) nevoie să ne dezvoltăm autonomia. Tot răul (aparent) este spre bine.

Iubirea, ca terapie karmică

Când copilul vine într-o familie pentru ”a regla” un conflict karmic, dragostea care se dezvoltă în mod natural între el și părinți oferă un teren foarte fertil pentru semințele împăcării. Relațiile bolnave se repară și se vindecă. Scopul ultim al acestor regăsiri este să ne deschidă sufletele spre iubirea care nu cunoaște limite, să ne ajute să ne trezim, să ne întrajutorăm, să ne respectăm, să ne iubim, fără a avea așteptări, fără a judeca, fără a compara sau a manipula. Familia se definește, astfel, ca oportunitate de a regăsi și vindeca rănile karmice.

Decizia se ia împreună cu Ghizii spirituali

Atunci când decide să revină pe pământ, sufletul își întâlnește Ghizii, pentru a defini împreună ”mandatul încarnării sale”: fațetele pe care vrea să le experimenteze și dezvolte, lecțiile pe care are nevoie să le învețe, ce alege să vindece, să creeze, să împărtășească și să împlinească, ce talente vrea să exprime pentru a contribui la evoluția nivelului de conștiință al umanității – va fi profesor, vindecător, apărător al naturii, creator de frumusețe prin opere de artă etc.

Această ”consultare” cu Ghizii se petrece la un nivel de conștiință foarte înalt și decizia este luată cu circa trei luni înaintea momentului în care este conceput copilul. Sfatul Ghizilor este fundamental în alegerea părinților și a mediului cel mai propice pentru experiențele plănuite. Adeseori, sufletul alege un mediu familial și social care îi asigură și întâlnirea cu dificultăți pe care vrea să le retrăiască, pentru a le putea transcende; suferințele alese (terapie a rănilor karmice) atrag cvasimagnetic părinții, circumstanțele și întâlnirile care le vor reactiva.
Revenit pe pământ, sufletul reia ciclul de învățare de la ”grupa mică”: tot ce nu este acceptat și vindecat va fi reprodus, ca nouă oportunitate de a fi transmutat, până la eliberarea de întregul tot.

Întregul arbore genealogic este eliberat

”Încheiem ceea ce am lăsat neterminat, regăsim ființele cu care împărtășim răni nevindecate, retrăim situații care au rămas nesoluționate” (Sophie Guedj Metthey).
Așa se face că ceea ce criticăm la părinții noștri (când ne împunge gândul că ne-ar fi fost mai bine cu altfel de părinți) este exact ceea ce a ales sufletul nostru să întâlnească și să vindece în noi. Iar când un suflet închide o rană karmică, el contribuie la eliberarea întregii linii familiale (arborele genealogic, în plan spiritual).

Aviz părinților

De cealaltă parte a mesei familiale, voi, dragi părinți, aflați că sufletul copilului vostru v-a ales atât pentru calitățile și punctele voastre forte, cât și pentru slăbiciuni și umbre. Chiar dacă voi aveți uneori impresia că nu sunteți părinții perfecți, să știți că sunteți părinții potriviți pentru copilul vostru. Cei mai compatibili cu alegerile sufletului lui. Conștientizând acest lucru, veți fi scutiți de temerile și autoînvinuirile specifice ”speciei” umane denumite ”părinți”. Aveți încredere în alegerile făcute de sufletul copilului vostru, împreună cu Ghizii săi! Psihoterapeuții spun că, în zilele noastre, berzele aduc tot mai multe bocceluțe cu suflete de copii care au făcut o dublă alegere: să evolueze și să-și ajute părinții să evolueze.

Despre legături karmice și despre conexiunea dintre copii și părinți poți afla mai multe informații asemănătoare din lucrarea doctorului și totodată preotului shintoist Hiroshi Motoyama, ”Karma și reîncarnarea”.

 

Sursa: Oficial Media
Categorii