Aperitive si Gustari

Cum îți seama dacă cireşele pe care vrei să le cumperi au VIERMI în ele şi cum se elimină! Cea mai simplă metodă, care nu dă greș

 

 

 

 

Cireșele sunt printre cele mai iubite fructe ale sezonulului. Bogate în antioxidanți, minerale și vitamine, cireșele au un gust delicios, însă mulți le evită din cauza viermilor care sunt în interior.

Apariția viermilor în cireșe înseamnă faptul că aceste fructe nu au fost tratate cu prea multe pesticide, așa că nu trebuie să vă îngrijorați de consumul lor.

Atunci când sunt alese la piață sau la magazin, trebuie să știți faptul că cele mai bune cireșe sunt acelea care au un roșu strălucitor. De asemenea, și cele purpurii sunt bune de consum. Iar dacă au culoarea foarte închisă, atunci cireșele pe care le-ați cumpărat vor fi extrem de dulci și de parfumate.

Însă, dacă sunt prea coapte, riscul de a avea viermi în interior este foarte mare. Pentru a scăpa în câteva minute de viermii din cireșe, aveți la dispoziție o metodă extrem de simplă:

Iată cum afli dacă cireșele au viermi

„Cireşele trebuie să fie ferme la atingere, curate, netede, fără urme de mucegai şi fără zone putrezite. Codiţele trebuie să fie verzi şi intacte. Pentru a scoate viermii din cireşe trebuie să le scoatem sâmburii şi, după aceea, le punem într-un castron cu apă rece. Viermii vor ieşi la suprafaţă, iar cireşele vor fi numai bune de mâncat”, a explicat tanti Maria Popa pentru adevarul.ro.

Înainte ca cireșele de iunie să se coacă, o insectă denumită musca cireșelor își depune ouăle pe fructe. Atunci când viermii ies din nou, intră în fruct pe la coadă și încep să se hrănească cu pulpa cireșelor.

Medicii recomandă o cură de cireșe în această perioadă. Fructele sunt foarte bune și pentru cei care suferă de diabet și sunt un aliat puternic împotriva celulitei și a grăsimii.

 

Cum să stimulezi activitatea cerebrală a copiilor! Ce alimente trebuie să consume

Anumite alimente ajută la creşterea creierului şi în plus îmbunătăţesc funcţia cerebrală, memoria şi concentrarea. Academia Americană de Pediatrie le cataloghează astfel:

1. Somonul
Peştele gras precum somonul este o sursă excelenţă de omega 3 şi acizi graşi esenţiali DHA şi EPA, esenţiali pentru creşterea şi funcţionarea cerebrală. De fapt, cercetările recente au demonstrat că acele persoane care consumă aceşti acizi graşi posedă o minte mai ascuţită şi au rezultate mai bune la testele de memorie. Un sandviş cu somon pentru pacheţelul de şcoală poate fi alegerea ideală.

2.Ouăle
Ouăle sunt cunoscute că surse foarte bune de proteine, însă gălbenuşul de ou conţine şi colină, o substanţă ce ajută incredibil de mult dezvoltarea memoriei. Un ou fiert la pacheţel sau un sandviş în care pui şi câteva feliuţe de ou poate fi salvarea pentru una dintre zilele săptămânii.

3.Untul de arahide
Arahidele şi untul de arahide reprezintă o sursă foarte bună de vitamina E, un antioxidant potent ce protejează membranele sistemului nervos. în plus conţin tiamină ce ajută creierul şi sistemul nervos să folosească glucoză pentru energie. Untul de arahide merge foarte bine între două felii de pâine integrală în pacheţelul de şcoală.

4.Cerealele integrale
Creierul are nevoie constant de provizii de glucoză, iar cerealele integrale le furnizează din plin. Fibrele ajută la reglarea eliberării glucozei în organism. în plus, cerealele integrale conţine vitamina B ce hrăneşte un sistem nervos sănătos. Un iaurt cu cereale integrale poate fi alegerea pentru încă una dintre zilele în care trebuie să pregăteşti pacheţelul pentru şcoală.

5.Ovăzul
Ovăzul este una dintre cerealele familiare copiilor şi foarte nutritivă pentru creier. Ovăzul este o sursă excelenţă de energie pentru creier, primul lucru de care copiii au nevoie dimineaţă.
încărcat cu fibre, vitaminele E şi B, potasiu şi zinc, ovăzul face că organismul şi creierul nostru să funcţioneze la capacitate maximă. E mai greu de oferit la pacheţel, însă i-l poţi pregăti la micul dejun.

6.Fructele roşii
Capusunele, cireşele, coacăzele, murele, afinele. Cu cât culoarea este mai intensă, cu atât sunt mai hrănitoare şi nutritive. Conţin un nivel mare de antioxidanţi, în special vitamina C. Studiile au arătat că ajută la îmbunătăţirea memoriei, iar seminţele lor reprezintă o sursă bună de omega 3. I le poţi pune într-o cutiuţă i le poate consumă într-una dintre pauze. Dar pune-i şi o linguriţă că să nu se murdărească din cap până în picioare.

 

 

Sursă 




Categorii