Sfaturi utile

Cum poate modifica limba structura fetei

 

Electricianul roman care castiga mai mult decat un doctor sau un parlamentar britanic! Si inca mai vrea, nu se opreste…

 

 

Gusa sau barbia dubla se formeaza din cauza mostenirii genetice, a imbatranirii si a cresterii in greutate. O alta cauza mai putin cunoscuta este postura necorespunzatoare a limbii! Din fericire, poti corecta aceasta postura, iar gusa poate disparea. Va fi mai simplu pentru persoanele tinere, care au pielea ferma si stransa.  Acestea pot, astfel, sa-si imbunatateasca  simtitor conturul fetei dupa indepartarea grasimii.

Ceea ce numim de obicei gusa este practic un surplus de grasime care se formeaza sub barbie. Cu totii avem un pic de grasime in acea zona, fenomen normal, de atlfel. Totusi, muschiul platisma, care leaga gatul de barbie, se poate slabi in timp. In acest caz, mai multa grasime se poate acumula in zona, provocand aparitia gusii. Aceasta grasime suplimentara care se formeaza deasupra muschiului platisma se numeste grasime pre-plastica.

Pozitia gresita a limbii slabeste muschiul si incepe sa se formeze o barbie dubla. Medicii ne transmit ca, daca invatam cum sa pozitionam corect limba, este posibil sa scapam de gusa si putem imbunatati linia maxilarului. Pozitia corecta presupune sa ai mereu limba sprijinita pe partea superioara a gurii, inclusiv treimea inferioara a acesteia . Poti corecta pozitia limbii cu ajutorul exercitiilor de mai jos.

Exercitiul 1:

– pune varful limbii pe cerul gurii, chiar in spatele dintilor de sus;

– apasa cu varful limbii pe palatul dur(acesta este situat este in partea anterioara a boltii palatine si contine osul palatin);

– trage de restul limbii cat mai plat catre cerul gurii;

– inchide gura, pastrand limba in pozitia indicata mai sus. Respira normal si mentine limba in aceasta pozitie cat de mult poti.

Exercitiul 2.

Daca nu iese exercitiul 1, incearca-l pe acesta:

– rosteste sunetul N. Mentine limba in pozitia obtinuta dupa rostirea sunetului;

– suge partea din spate a limbii pe palat;

– aplica presiune chiar in partea din spate a limbii si incearca sa o mentii, conducand totul in partea superioara;

– pastreaza pozitia obtinuta, deoarece este cea corecta. Cand uiti cum sa o faci, rosteste din nou sunetul N.

Exercitiul 3:

– mesteca o bucatica de guma de mestecat, apoi intinde-o pe cerul gurii;

– incepi cu partea din spate a dintilor si intinde-o apoi cat poti spre cerul gurii;

– acum mesteca iar guma;

– repeta procesul.

 




Categorii